Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Njurunda

Åland 29-30 aug 2023

PRO Njurunda och PRO Alnö har gjort en resa tillsammans till Åland

Resan gick med Eckerölinjes färja, Vi började med ett stopp vid Tönnebro där det fikades med kaffe och bullar vid sjön med strålande väder. Under bussresan fick deltagarna lösa en klurig frågesport, där fina priser lockade och köpa Pro lotter.

Därefter fortsatt färden mot Grisslehamn, väl ombord på färjan bjöds det på en fantastisk skaldjursbuffé, där det fanns något som passade alla. Tid för lite shopping, och att njuta av den fantastiska skärgården.
Väl i hamn gick färden vidare mot Mariehamn där vi bodde på hotell en natt. Liten tid för en kort promenad på kvällen och glatt umgänge.
Efter god frukost på hotellet, väntade en guide på oss för en rundtur på Åland. Tyvärr var inte vädrets makter med oss regn hela förmiddagen men då vi satt i bussen, vi besökte och såg många fina gamla byggnader, som är ritade av Nordens första kvinnliga byggmästare Hoida Hongrell. Guiden berättade om hur Åland styrs genom en lansskapsregering. Vi fick även tid för lite köp av minnen från rundturen.
Åter vid färjan var det tid för ännu en fantastisk buffé, hemresa genom Roslagen. Lotteri på bussen med Åländska speciallit som priser. Bussfika vid Gävlebro. En lyckad resa där deltagarna fick nya bekanta och upplevelser. Tack till Simon som rattade från Byberg o Nordin. Reseledarna var Lilly o MajLis.

Vid pennan MajLis Foto: Britt Nordberg