Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Lugnvik Jämtland

2019

Yxskaftskälen

Bussresa till Yxskaftkälen

En av sommarens varmaste dagar äntrade ca 40 ressugna pensionärer Backeryds buss vid ICA nära i Lugnvik onsdag 24 /7. Resmålet denna dag var Lusthuset i Yxskaftkälen.

Vägen dit var bitvis lite skumpig men resan var mödan värd. Lusthuset är en fantastisk anläggning. För det första en vacker trädgård med många dammar, vattenfall och fontäner. Tyvärr förstördes mycket av trädgården på grund av ett oväder för några år sedan och är nu under återuppbyggnad. Trots det är det fantastiskt att vandra omkring i den härliga miljön.

På en uteservering med milsvid utsikt mot fjällvärlden blev vi serverade kaffe/the och en hembakad stut som smakade mycket bra.

Efter fikastunden vandrade vi länge runt i en minivärld bestående av järnvägar, fjäll, sjöar och ett varierande landskap med miljöer bl.a. från Inlandsbanan. Där fanns tåg, gamla bilar, djur och människor i olika arbetssituationer. Fantastiskt vilket arbete som lagts ner här.

Efter detta gick färden till Gåxsjö där en välsmakande lunch intogs på Karlssons bar. Ett litet besök i Gåxsjö kyrka hanns också med. Det är en mycket vacker kyrka byggd i nygotisk stil.

Foto: Elsy Johansson