Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungsgården
Nu är det dags för årets influensavaccination

Nu är det dags för årets influensavaccination

Kategorier:
Vård & omsorg
Publicerad:

Nu är det dags för årets influensavaccination

Vi börjar vaccinera måndag den 2 november.

Lars Wesslén Smittskyddsläkare Region Gävleborg
Hej!
Jag vänder mig till er eftersom jag anser det vara viktigt att alla får information om säsongsinfluensan och varför det är viktigt att vaccinera sig. Vaccinet riktar sig mot alla fyra varianter av influensavirus som sprids i samhället. Skyddseffekten mot sjukdom är drygt 50 %. Om man hör till de som insjuknar så gör vaccinet att influensan blir lindrigare än den blivit utan vaccin.

Som tidigare erbjuder Region Gävleborg gratis vaccination mot influensa till de som har vissa sjukdomar och de som är 65 år eller äldre.

Läs mer även på flera språk: www.regiongavleborg.se/influensavaccination Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SMS-påminnelse om influensavaccination

Vill du ha en påminnelse när det är dags för influensavaccination? Nu kan du enkelt få ett SMS som påminnelse.

Skicka ett meddelande till telefonnummer 71370 med texten VACCIN. När det sedan finns drop-in-tider att vaccinera sig på får du ett SMS om detta. Tjänsten är kostnadsfri.

När du anmält ditt mobiltelefonnummer till tjänsten får du årligen en påminnelse till din telefon när det är dags för vaccination. Du kan därefter kontakta din hälsocentral för att bli vaccinerad.

Ditt telefonnummer kommer inte att användas för andra ändamål än för denna sms-tjänst. Du kan själv, när som helst, ta bort ditt telefonnummer från tjänsten. Skicka då ett meddelande till telefonummer 71370 med texten VACCIN STOPP, så avregistreras ditt nummer från tjänsten.

Text: Rolf Trogen