Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Valbo
Den nya promenadgympan är pandemisäker och är i gång varje onsdag oberoende av årstid. Foto: Birgit Lundberg

Den nya promenadgympan är pandemisäker och är i gång varje onsdag oberoende av årstid. Foto: Birgit Lundberg

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Promenadgympan går vidare

Oberoende av årstid och trots coronapandemins alla restriktioner har faktiskt PRO Valbo en friskvårdsaktivitet i gång - den nya promenadgympan.

Den startade i höstas genom att inomhusgympan flyttade utomhus, för att ge folk ett sätt att umgås på ett smittsäkert sätt medan de stärker konditionen. Här nedanför berättar Birgit Lundberg om aktiviteten:
__________________________________
För ett år sedan fick vi en tillsägelse från PRO Riks att stänga ner all vår verksamhet p g a en influensa som spred sig som vinden. Vi har lärt oss att återigen tvätta händerna, inte hälsa med händerna utan armbågarna, sprita våra händer, hålla avstånd. För närvarande lär vi oss att använda munskydd när vi går och handlar.
I början var informationen tvetydig, det gick att tyda från olika sidor, men de flesta av invånarna stängde in sig. Började att handla över internet, barnen handlade åt dom, de gick inte ut, med följd att de inte mådde bra. Över en natt så fanns det inga att heja på när jag kom på hundpromenaden! Jo, resterande hundfolk med hundar. För oss kunde det inte bli "lock down",
Ett uppskattat inslag under sommaren 2020 var Tipspromenaderna på torsdagarna, det ser vi fram emot!
På hösten började inomhusgymnastiken med att promenera tillsammans, Vi har startställe Farmekhuset onsdagar kl 1000. Ingen anmälan, om ork och dagens mående är bra är det bara att ansluta sig gruppen. Inför jul blev det avslutning vid Vita Bergen först efter att ha gått 3 km banan. Glögg, pepparkakor, kaffe och grillad korv.
Vi började igen att promenera i mitten av januari, och kommer att fortsätta med detta fram till maj, just nu har vi inget avslut planerat, så det är bara att hänga på om man vill. Blir vi fler än åtta personer så blir kön bara längre. Vill man gå med stavar är det ok, vi går efter ork och förmåga. Valbos historia får vi till skänks!
Välkomna/Birgit Lundberg

Text: Birgit Lundberg