Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Gävleborg
Lag
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

PRO Ovanåker segrade i PRO-vetarnas Hälsingefinal

Hälsingefinalen för PRO-vetarna avgjordes i Iggesund med samorganisationen Hudiksvall som arrangör och det blev en spännande tävling in i det sista och avgörandet kom först efter utslagsfrågor.

Det var PRO Hennan, PRO Hudiksvall, PRO Nordanstigskusten och PRO Ovanåker som deltog i finalen och alla lagen var verkligen duktiga.

Glatt par

Tävlingsledare Sven-Erik Jansson och Hudiksvalls samorgs ordförande Maj-Britt Norlander

Efter fem frågeomgångar var Ovanåker och Nordanstig i delad ledning en poäng före Hudiksvall så det var upplagt för en spännande andra halva. I pausen bjöds det på goda smörgåsar och kaffe. PRO kören från Iggesund underhöll med fina sånger innan det var dags de avslutande fem omgångarna.

Körsång

PRO kören från Iggesund

Avslutningen blev spännande där lagen turades om att vara i ledningen och efter sista från hade både Ovanåker och Nordanstig 23 poäng så det krävdes utslagsfråga för att avgöra. Ovanåker hade alla tre rätt med Nordanstig hade fel på en så segern gick till Ovanåker. Hudiksvall blev trea med 20 poäng och Hennan fyra med 14 poäng. I Ovanåkers lag ingick Nils-Georg Olsson, Bengt Bengtsson och Margot Ivarsson som nu skall möte Åshammar i distriktsfinalen den 22 maj.

Resultat Pdf, 402.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Lag

PRO Nordanstigskustens lag

Lag

Laget från PRO Hudiksvall

Lag

Lag Hennan

Text: Ralf Ivarsson