Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Ålandsresa 6-7 maj 2019

Händelserik Ålandskryssning 6-7 maj 2019

Ålandsresenärer.

Ålandsresenärer.

Det blev en både händelserik och trivsam utflykt för deltagarna i PRO Korsnäs-Vika Ålandskryssning 6-7 maj. Resan innehöll såväl planerade som oplanerade inslag.

Till den senare kategorin hörde ett bussbyte på hemresan. Ett tekniskt fel med servostyrningen på hyrbussen gjorde att föraren fick kämpa hårt med ratten på färden från Stockholm och norrut. Gissningarna var många hur långt chauffören, och bussen, skulle orka innan det blev stopp. Svaret blev Heby dit en ny buss kunde ordnas under tiden som PRO:arna stillade hungern i ortens värdshus.

Innan denna händelse gick allt, om inte på räls, som det skulle på landsväg och till sjöss. Resenärerna, drygt 50 personer, lämnade snö, regn och kylslagna vindar i Falun och mötte sol och lite högre temperatur när båten Birka lade ut från Stadsgårdskajen i Stockholm.

Tyvärr var soldäcket inte lika inbjudande i år som vid motsvarande resa förra året. Den gången visade termometern över 20 plus och blev starten på en rekordvarm sommar.

I år väntade en god trerättersmiddag med sittning längst bak i aktern på den populära kryssningsbåten. Därefter fanns, som brukligt på en Ålandskryssning, möjlighet att ta del av olika aktiviteter. På dansgolvet var det livligt och trångt då Matz Bladhs och Micke Ahlgrens spelade nonstop, men så var det också drygt tusen passagerare på båten.

Pianomusik med önskelåtar, karaoke, shopping och musikfrågesport var annat som lockade.

Frågesport av annat slag ägnade sig PRO:arna från Korsnäs-Vika för övrigt åt under bussresan. Reseledaren och -organisatören PO Olsson svarade på sedvanligt sätt för att deltagarna fick fundera över en hel del kluriga och intressanta frågor om bl a trafikmärken. Här var Reinhard Knutas och Christer Carlsson mest framgångsrika med sina respektive elva rätt på de tretton frågorna.

Text Torsten Nitér och Foto Arne Persson.