Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Hemlig resa 31 maj 2017

Vi har aldrig blivit så lurade.....

Mannekänger.

Mannekänger.

Hemliga resan startade med att vi fick gissa vart vi skulle. (Målet är där vi ska äta lunch.) Många olika förslag blev det med en majoritet på resmål i norra Dalarna.

Vi började med att åka mot Rättvik. Strax före Rättvik svängde vi mot Leksand och åkte via Tällberg till Hildasholm där förmidagsfikat ägde rum. Efter fikat besökte vi Käck & Hedbys smide. Vi fick en snabbkurs i att smida ett handtag. En hel del saker inhandlades innan färden gick vidare. Ner mot Djura och längs Dalälven förbi Gagnef.

Så småningom kom vi upp på Borlängevägen, och väl där svängde vi mot Falun. Nu var förvirringen stor och vi undrade verkligen vart vi var på väg. Vi trixade oss genom Falun till slussen där bussen stannade och målet var nått. Vi skulle på lunchkryssning med Slussbruden. En mycket trevlig båttur med en god lunch och guidning bland Runns öar.

Väl tillbaka i bussen gick färden via Ornäs och Torsång till Stora Skedvi och Kulinariet. Där tittade vi på när de bakade hårt bröd och provsmakade på mjukkaka. (Hårt bröd som inte torkat). Även där handlades det en hel del, hårt bröd, skorpor och en del charkvaror.

I ett gammalt mejeri fick vi eftermiddagsfika i 50-tals miljö med musik från en jukebox och mannekänguppvisning med kläder från våran ungdom.

Vi kom hem vid halvsju tiden och var mycket nöjda med dagen. (Ingen hade gissat rätt på vart vi skulle). Vi blev grundlurade.