Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kyrkhult

Referat 2024

Marsmöte i samarbete med ABF. Ordf. Jan-Anders hälsade ett 40-tal medlemmar samt gästföreläsare Kristina Bosson välkomna. Traditionsenligt inledde sånggruppen med några vackra sånger med Reid vid dragspelet. Jan-Anders informerade om kommande verksamhet, bl.a. kommunens program för seniorer. Mer därom kommer på vår facebooksida.Vi har anmält ett lag till PRO-vetarna den 12/4 i Sölvesborg. Kristina Bosson, erfaren reseledare inledde med sitt Spanienprogram med betoning på matkultur och arkitektur. Speciellt dess moriska prägel, särskilt det fantastiska palatset Alhambra. (Morer, en folkgrupp från Nordafrika som på medeltiden behärskade delar av den Iberiska halvön). Efter avbrott för fika med de utsökta frallorna stod turistön Mallorca på programmet. Dagen avslutades med lottdragning som hölls av Jan-Anders.Nästa träff den 9/4 kommer familjen Giselsson att berätta om emigrationen till Amerika med bilder och emigrantsånger.kan du berätta om din förening eller verksamhet.

Årsmöte 2024

Årsmöte2024

Årsmöte 2024 0213

Ordf. Jan-Anders hälsade ett 40-tal medlemmar samt underhållaren Stefan Nilsson välkomna. Sånggruppen inledde med ett knippe vackra sånger under ledning av Reid. Jan-Anders informerade om vår verksamhet under föra året bl.a den livaktiga boulen, seniorgympan, friluftsdagarna och mötesverksamheten, samt kommunens arrangemang för seniorer. PRO-vetarna hålls den 12-e april. Till att leda årsmötesförhandlingarna valdes sittande Jan-Anders Börjesson. Verksamhetsberättelse, kassarapport och revisionsrapport godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2023. Val av styrelse och funktionärer för 2024 vidtog. Det blev omval för samtliga poster. 3 nya medlemmar välkomnades. Bengt läste nu en tänkvärd dikt skriven av ”Ryssa-Pellens far riktad till sonen Pelle. Temat var ”låt inte skalka ( falska och oärliga personer) locka dig”. Bliv en god och ärlig medborgare och låt dig inte lockas iväg av falskhet. Dikten är skriven under slutet av 1800-talet men skulle passa att läsas även i vår tid. Nu väntade fika med läckra smörgåstårtor som den duktiga kaffegruppen i köket, Ghia, Barbro och Ulla-Britt tillverkat med den äran. Nu var det dags för Stefan att äntra scenen för ett par timmars underhållning med avbrott för lottdragning. Han underhöll på ett humoristisk sätt med en blandning av populära visor och små historier som verkligen uppskattades av oss seniorer. Nästa träff den 12-e mars. Föredrag av Kristina Bosson. ”Spanien med Mallorca”.

 

 

Här kan ni berätta mer om föreningens verksamhet.

Parentation 9/1

Ordf. välkomnade ett trettiotal medlemmar. Sånggruppen sjöng ett par vackra sånger lämpligt utvalda med tanke på just den här dagen. Ljuständning skedde för 6 medlemmar som avlidit under 2023 varefter en tyst minut hölls för att hedra de avlidna. Majken läste sen en vacker dikt, ”Flyttfåglarna av Lydia Lithell”. Som avslutning på den stämningsfulla parentationen framfördes ytterligare ett par sånger. Efter fika med goda frallor avslutades dagen med bingo.

Ljuständning

Ljuständning