Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kyrkhult

Referat 2022

Här kan du berätta om din förening eller verksamhet.

Parentation och bingo.

Ordf. Jan-Anders hälsade ett 25-tal medlemmar välkomna. Sånggruppen inledde med ett par för dagen väl valda sånger varefter parentation avhölls. Ljuständning för 4 medlemmar som avlidit under 2021. En tyst minut hölls för att hedra de avlidna. Majken läste en vacker dikt ”Oviss är den väg vi vandra”. Ytterligare ett par sånger från sånggruppen. Jan-Anders meddelade om gympastart på fredag 14/1 kl 15:00. Nästa träff blir årsmöte den 8-e februari. Då underhåller Diez Nobach och hans kompanjon Harald med sång och musik. Nu blev det fika med goda mackor. Tack till dem i köket. Eftermiddagen avslutades med bingo.

Årsmöte 220208

Ordf. Jan-Anders hälsade ett 40-tal medlemmar samt underhållarna ”The Germans” Diez och Harald välkomna. Sånggruppen inledde med ett knippe vackra sånger. Till att leda årsmötesförhandlingarna valdes sittande Jan-Anders Börjesson. Verksamhetsberättelse, kassarapport och revisionsrapport godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2021. Val av styrelse och funktionärer för 2022 vidtog. Det blev omval för samtliga poster. Jan-Anders och Rolf Persson rapporterade från distriktets ordförandekonferens. Där var utbildningen , speciellt funktionärsutbildningen på tapeten. PRO i samarbete med ABF skall skicka ut ett utbildningsprogram på distriktsnivå. Jan-Anders hade tankar på någon form av friluftsaktiviteter framöver. Efter att Helge haft dragning på lotteriet väntade fika med läckra landgångar som de duktiga medlemmarna i köket fixat med den äran. Nu var det dags för Diez och Harald att äntra scenen för en timmes underhållning. De framförde en blandning a svenska och engelska ”dängor” blandat med några berättelser om låtarna i fråga. På nästa månadsmöte den 8-e mars underhåller Stefan Nilsson.

 

Marsmöte

Ordf. Jan-Anders hälsade ett 40-tal medlemmar samt underhållaren Stefan Nilsson välkomna. Sånggruppen inledde med ett knippe vackra sånger. Stefan Nilsson framförde nu första halvan av sitt program. Det var en blandning av populära örhängen från 60-talet och framåt framförda med humor och en glimt i ögat, vilket blev mycket uppskattat. Han gav därvid prov på sitt breda röstregister. Efter att Helge haft dragning på lotteriet väntade fika med läckra frallor som de duktiga medlemmarna i köket fixat med den äran. Nu var det åter dags för Stefan ännu en runda som avslutning. På nästa månadsmöte den 12-e april kommer preliminärt Åke att visa ett par bildspel. Vi hade tänkt bjuda in Jan Ottoson att berätta om Kyrkhult förr i tiden men han var upptagen så det blir till hösten.

Aprilmötet

Ordf. Jan-Anders hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna. Sångkören inledde med ”I natt jag drömde”, en vacker dröm i dagens värld. Jan-Anders har deltagit i distriktets ordförandekonferens, ska även till rikskongressen. Åke visade nu bildspelen ”Härliga Härjedalen” samt en” fjällvandring i Padjelanta”. Efter en paus med lottdragning och fika med goda frallor visades en kavalkad över PRO Kyrkhult från 2008 och 10 år framåt, samt som avslutning ”Härs och tvärs i Blekinge”. Nästa möte den 10-e maj blir vårmiddag där det vankas fläskfile och kyckling från ”Kvarnen ” i Svängsta. Anmälan till Eira Danielsson tel 070-6323337, sista anmälningsdag 4-e maj.

Här kan ni berätta mer om föreningens verksamhet.