Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.
Majvor och Henry i väntan på dagens första gäster
De flesta gästerna väljer våffla med grädde och sylt till sitt kaffe men ett annat gott alternativ är "stut" gjord av hembakat mjukt tunnbröd, getost och getmese. Mums! Naturligtvis finns även "sötdoppa" - hembakat förstås.
Det är fantastiskt så många trevliga möten det kan bli när hemvändare från olika delar av landet kommer på besök, ja, från andra länder också. Lika roligt är det också när ortsborna letar sig till hembygdsgården för fika och en pratstund.
De här bilderna visar några av föreningens medlemmar (många fler har varit med), som rört våffelsmet, vispat grädde, brett smörgåsar, diskat, städat ... och gjort det trevligt för fikagäster under veckorna 31 och 32.
Servitören Henry kommer med nykokt kaffe ...
... och Majvor med den beställda stuten
Sigrid och Lisbeth i köket. "Syns PRO-märket"? undrar Sigrid
Ingrid, Gun, Anna-Lisa och Stig har lockats ut i solen
Ulla och Florence har haft många fikasugna gäster på "sin" dag
Elsa tar hand om dagens leverans av getmese och getost från Meåfors
Barbro B och Mona tar en paus så vi får en pratstund på bron
Inger och Barbro K är dagens servitriser.." Blev våfflorna lagom gräddade"? undrar Barbro
... och Barbro J förbereder med mera våffelsmet
Med van hand plastar Karl-Emil in stutar ...
Text och bild: Kristina Jönsson