Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ramsele-Edsele

2017

Majvor och Henry i väntan på dagens första gäster

Personer framför träd

Våffelstugan 2017

Under två sommarveckor ansvarar PRO för serveringen i våffelstugan på Ramsele hembygdsgård.

De flesta gästerna väljer våffla med grädde och sylt till sitt kaffe men ett annat gott alternativ är "stut" gjord av hembakat mjukt tunnbröd, getost och getmese. Mums! Naturligtvis finns även "sötdoppa" - hembakat förstås.

Det är fantastiskt så många trevliga möten det kan bli när hemvändare från olika delar av landet kommer på besök, ja, från andra länder också. Lika roligt är det också när ortsborna letar sig till hembygdsgården för fika och en pratstund.

De här bilderna visar några av föreningens medlemmar (många fler har varit med), som rört våffelsmet, vispat grädde, brett smörgåsar, diskat, städat ... och gjort det trevligt för fikagäster under veckorna 31 och 32.


Servitören Henry kommer med nykokt kaffe ...

... och Majvor med den beställda stuten

Sigrid och Lisbeth i köket. "Syns PRO-märket"? undrar Sigrid

Ingrid, Gun, Anna-Lisa och Stig har lockats ut i solen

Ulla och Florence har haft många fikasugna gäster på "sin" dag

Elsa tar hand om dagens leverans av getmese och getost från Meåfors

Barbro B och Mona tar en paus så vi får en pratstund på bron

Inger och Barbro K är dagens servitriser.." Blev våfflorna lagom gräddade"? undrar Barbro

... och Barbro J förbereder med mera våffelsmet

Med van hand plastar Karl-Emil in stutar ...

Text och bild: Kristina Jönsson