Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kärrtorp
Samling kring TV-skärmen under it-utbildningen i Kärrtorp.
Kategorier:
Publicerad:

IT-kurs i Kärrtorp: unga utbildar seniorer

15 PRO-are och sju gymnasieungdomar träffades på första passet i vår sommarkurs om att använda mobil och dator.

Workshop med mobil när unga utbildar seniorer i Kärrtorp.

Här är uppgiften att ta en bild med mobil och göra den svartvit - ett exempel på enkel redigering man kan göra direkt i mobilen. Sophie hjälper Siv och Maja.

Efter en kort presentation vid TV-skärmen - om inställningar, att hämta appar och att använda kameran på en "smart mobil" - var surret igång i PRO-lokalen. Deltagarna testade, samtalade och ställde frågor. De unga it-utbildarna delade upp sig mellan borden, kollade, svarade och hjälpte till. Intresset för vad man kan göra med sin mobil var stort och jag tror att alla fick svar på sina frågor.

Tisdagen (20 juni) gick starten för en utbildning i fem tvåtimmarspass. Kommande tillfällen ska bland annat handla om internet, att söka information via mobil eller dator och om de tyvärr allt vanligare bedrägeriförsök som sker med hjälp av samma teknik. Men framför allt är det meningen att deltagarnas intressen och frågor ska styra.

Utbildningen är ett inslag i Stockholms stads aktiviteter med sommarjobb för gymnasieungdomar i samarbete med företaget Rookie Startups. PRO Kärrtorp var snabbt ute med att tacka ja till erbjudandet. Ungdomarna som tar sig ut till oss kommer från skolor i olika delar av Stockholm. De är förstås själva vana mobil- och datoranvändare, och har tillsammans med sin handledare lagt upp en plan för hur och om vad de ska vägleda seniorerna.

Hej Prat och jobb under it-utbildningen i Kärrtorp.

It-utbildaren Engla Bergkvist samtalar med PRO-are.

Unga it-utbildare: bild från en presentation.

Bild från inledningen till it-utbildningens första pass.

Text: Jan Johansson