Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Orienteringsmästerskap i Köping 2022

Björn Öqvist från Tyresö ser pigg ut från starten. Bild: Ola Nilsson

Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

PRO:s orienteringsmästerskap i Köping

För tredje gången genomfördes PRO:s riksmästerskap i orientering tillsammans med SPF Seniorernas förbundsmästerskap under namnet FORM 2022. Tävlingen genomfördes 17–18 augusti i två discipliner, medel- och långdistans, i skogarna strax öster om Köping.

Fler deltagare i år

Över sjuttio orienterare från de samarbetande pensionärsorganisationerna deltog i tävlingarna – vilket är en ökning från tidigare år. En trend som förhoppningsvis fortsätter. PRO Köping och SPF Seniorerna Köpingshus Köping arrangerade tävlingen i samarbete med Kolsva-Köping orienteringsklubb – som genomförde själva tävlingsmomenten med största professionalitet.

Svettigt i skogen

Värmeböljan över Sverige gjorde deltagarna rejält utpumpade trots både moln och en lätt bris. Men väl i mål fick de återhämta sig med antingen egen fikakorg eller med något från det fina serveringstältet som också gav lite skugga. Middagen med underhållning och utdelning av mästerskapsmedaljer var ett uppskattat inslag under första kvällen. Andra dagens långdistans avslutades med prisutdelning i det gröna i strålande solsken. Precis intill den välbesökta vattenstationen.

Ta del av hela resultatlistorna från FoRM 2022 här:

Medeldistans 17 augusti Pdf, 178.1 kB.
Långdistans 18 augusti Pdf, 273.8 kB.

Text: PRO