Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Svenska kontanter

Foto: Mostphotos

Kategorier:
Publicerad:

PRO bjuder in till riksdagsseminarium och demonstration för kontanternas bevarande

Nedmonteringen av kontantsystemet i Sverige måste stoppas innan det är försent! För hela samhällets skull och för dem som av olika anledningar inte vill eller kan använda digitala alternativ.

Den 2 december anordnas ett seminarium i riksdagen där politiker, experter och organisationer ska träffas för att diskutera kontantfrågan och en eventuell lagstiftning i handeln. Dessutom bjuder PRO och SPF Seniorerna in till en demonstration, på förmiddagen samma dag, för att uppmärksamma politikerna, pressen och allmänheten på frågan om kontanterna.

Om riksdagsseminariet

Riksdagsledamöterna Per Åsling (C), Eva-Lena Jansson (S) och Mattias Karlsson (M), bjuder in till ett riksdagsseminarium i samarbete med Kontantupproret. Det finns fortfarande platser kvar till riksdagsseminariet "Vem tar ansvar för kontanterna – dags för lagstiftning i handeln?"

När: torsdag 2 december 2021, kl. 12.00–14.00
Plats: Riksdagen, Förstakammarsalen, entré/adress Riksplan 1, Stockholm
Anmälan: senast tisdag 30 november till ragnhild.elfso@riksdagen.se Glöm inte att ta med id-handling. Kom i god tid innan seminariets början, då det ofta blir kö pga. säkerhetskontrollen.

I riksdagsseminariet medverkar, förutom PRO:s ordförande Christina Tallberg, representanter från riksdagen, Riksbanken, Svensk Handel och forskarvärlden. Lennart Ekdahl är moderator.

Om demonstrationen

Kom och demonstrera tillsammans med oss på Mynttorget, i Stockholm utanför riksdagen, 2 december klockan 10.30-11.30. Demonstrationen anordnas av PRO och SPF Seniorerna i samarbete med nätverket Kontantupproret. Det finns ett Facebook-event för demonstrationen. Mer information hittar du där.

Till Facebook-eventet för deminstrationen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ingen föranmälan krävs. Det är bara att hänga på.

Text: PRO