Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Äldre kvinna med telefon.

Äldre kvinna med telefon. FOTO: Pixabay

Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

Digitalhjälpen är här!

I dagarna lanseras sidan Digitalhjälpen som innehåller vägledning och tips för en lättare vardag. Digitalhjälpen har tagits fram inom ramen för ett regeringsuppdrag med syftet att bidra till att bryta den sociala isoleringen under coronapandemin.

En viktig del i uppdraget var att genomföra insatser för att öka äldres digitala delaktighet och förmåga att använda digitala tjänster.

Digitalhjälpen vänder sig till dig som vill och har behov av att lära dig mer om hur du till exempel kan handla, umgås eller legitimera dig digitalt. Men målgruppen är även anhöriga och familj samt vård- och omsorgspersonal, som alla kan stötta äldre att bli mer digitala. På sidan finns även goda exempel och tips på olika initiativ för den som vill lära sig mer. Ett exempel är PRO:s samarbete med Google, Digital fika med Google. Post- och telestyrelsen (PTS) står bakom sidan och PRO har deltagit i arbetet i en referensgrupp. Du kan läsa mer här i pressmeddelandet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digitalhjälpen hittar du på www.pts.se/digitalhjalpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text: PROriks