Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds
Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

Besöksförbudet på äldreboenden hävs

Idag kom regeringen med ett efterlängtat besked. Besöksförbudet på äldreboenden hävs från och med den 1 oktober. Det är glädjande för alla äldre och deras anhöriga att äntligen kunna få träffas igen under ordnade former.

- PRO vet att perioden med besöksförbud har inneburit en stor påfrestning för alla drabbade. Det har självklart funnits en stor sorg i att inte få träffa barn, barnbarn eller att inte kunna hälsa på sina äldre föräldrar. Många har lidit under den här tiden, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

De som bor på äldreboende är ofta de allra sköraste äldre och besöksförbudet har slagit hårt mot dem, med den tilltagande ensamhet som förbudet har inneburit. Att besöksförbudet hävs ställer naturligtvis stora krav på omgivningen. Coronaviruset slår hårdast mot äldre och alla måste orka fortsätta följa de riktlinjer som finns.

- Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma när du känner symptom. Det är lika viktigt nu som i våras. Vi måste fortsätta slå vakt om de äldre under den pandemi som fortfarande pågår, säger Christina Tallberg.

Text: PRO riks