Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds
Kategorier:
Vård & omsorg
Publicerad:

Tag hjälp av PRO att bygga en högkvalitativ äldreomsorg

Pensionärernas Riksorganisation, PRO, välkomnar satsningen på äldreomsorgen från regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna. Pengarna är ett bra första steg för att bygga upp en högkvalitativ och välfungerande äldreomsorg. PRO hjälper gärna till i det bygget.

- Vi hoppas att kommunerna tar hjälp av oss och de andra pensionärsorganisationerna, för att få fram en äldreomsorg värd namnet, säger Christina Tallberg, ordförande PRO. Vi bidrar gärna, till exempel i de kommunala pensionärsråden, med råd till en omsorg som passar oss äldre. Vi har den kunskapen.

Vid en pressträff idag presenterade statsminister Stefan Löfven (S) och Centerledaren Annie Lööf planerna. Bland annat är regeringen och samarbetspartierna överens om ett permanent tillskott på fyra miljarder kronor årligen till äldreomsorgen. Dessutom förstärks det så kallade äldreomsorgslyftet med 1,7 miljarder kronor.

- Inte minst coronapandemin har på ett smärtsamt sätt visat oss de stora utmaningar äldreomsorgen står inför. Jag utgår från att landets kommuner förvaltar satsningen på ett klokt sätt, säger Christina Tallberg. Det är viktigt att detta inte är en engångssatsning.

Regeringen och samarbetspartierna föreslår också ytterligare miljarder för att kunna möta det ökade behov av vård som följt i spåren av coronapandemin. Bland annat har planerade operationer fått ställas in.

- Också den satsningen gynnar många äldre personer, som väntar i kön kanske på en höftleds- eller ögonoperation.

Text: PRO riks