Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Teg
På PRO Tegs Alla Hjärtansdags fest tog några tillfället i akt och berättade roliga historier

På PRO Tegs Alla Hjärtansdags fest tog några tillfället i akt och berättade roliga historier. Foto: Gunilla Eriksson

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Hjärtlig fest på Alla Hjärtans dag

PRO Tegs festkommitté har anammat det som startades innan pandemin, att ordna en trevlig middag på Alla hjärtans dag. Genom samverkan med ett seniorboende på Berghem kunde både lokal och en trerätters måltid ordnas. Det blev en uppskattad kväll med god mat och historieberättande.

Seniorboendet som öppnade för fem år sedan har en friskvårds profil med bl.a. gruppträningar, hälsoföreläsningar och ett uppskattat restaurangkök.

Då PRO Teg ordnat fest på själva Alla Hjärtans dag möttes besökarna självklart av en glad festkommitté som bjöd på geléhjärtan och ett glatt välkomnande. Restaurangen var dukad till festsal och det var med förväntan gästerna slog sig ner med sina vänner och bekanta.

Gunilla Eriksson, PRO Tegs ordförande, hälsade alla välkomna och därefter presenterades menyn som bestod av Rökt köttröra på toast, Torskrygg med tillbehör samt Budapestkaka till kaffet.

Trevlig stämning kring bordet på PRO Tegs alla Hjärtans fest

Trevlig stämning kring bordet på PRO Tegs alla Hjärtans fest Foto: Gunilla Eriksson

Innan kaffet informerade Paula Öquist, som är kvalitets- och utvecklingschef, bl.a. hur det kan vara att bo på seniorboendet. För att öka trivseln har man utgått ifrån boendes önskemål, många insatser har gjorts gällande aktiviteter och det har varit ett lyckat koncept.

För de som så önskade stod baren öppen för inköp av ädlare drycker. Under kvällen steg en gemytlig stämning fram bland gästerna och sorlet höjde sig mot taket.

PRO:s Trippelskrapslotteri kunde köpas under aftonen och några fick oväntade vinster.

Det fanns de som tog tillfället i akt och berättade roliga historier, innan kvällen var över och de nöjda gästerna återvände hemåt från den hjärtliga festen.

Text: Gunilla Eriksson