Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Märsta

Utflykter/resor

Kommande utflykter/resor 2023
PRO Märsta i samarbete med Larsson resor

Anmälan sker enligt principen ”först till kvarn” dock senast på nedan angivna datum för respektive resa till Larssons Resor via mail kontor@larssonsresor.se eller telefon 08 34 82 0.
Glöm inte att ange att du är medlem i PRO Märsta för att erhålla rabatten.
Ange information om eventuella matallergier/kostavvikelser.
Efter anmälan sänder Larssons Resor, resebevis med inbetalningskort till respektive resenär. Betala inget innan ni har erhållit detta.

Praktiska upplysningar och avbokningsregler finner du i Larssons resors katalog eller på hemsida www.larssonsresor.se Länk till annan webbplats.


Mord och Trädgård i Nora!

13 juli, avresa från Märsta station kl. 7
Anmälan senast 31 mars

Torsdag. Färden går till Bergslagen och trästadsidyllen Nora, men i de lugnaste vatten….Överallt i den lilla bergslagsidyllen har Maria Lang låtit människor falla offer för lömska mördare. En guide möter oss för en mordisk vandring, under visningen blandas fiktionen med Dagmar Langes verkliga liv och hennes deckare får ett annat perspektiv. För att inte tala om en förändrad syn på staden Nora eller "Skoga" som den heter i böckerna. Lunch serveras på Stadshotellet och sedan beger vi oss till handelsträdgården Lilla Trädgården strax utanför Nora vid Norasjön. En vacker och inspirerande miljö med trädgård, ett brett sortiment växter, dekoration och tillbehör för hem och trädgård. Åter i Märsta omkring klockan 19.

Pris: vårt pris 1 290:- (ord. pris 1 490:-)

Åbergs Museum och Marabou Konsthall

7 september, avresa från Märsta station kl. 9
anmälan senast 19 juli

Torsdag. Vi kommer till Lasse Åbergs museum i Bålsta, beläget i en gammal renoverad 1800-tals ladugård. En guide visar oss samlingarna med ett stort antal serietecknare av världsklass, kanske de främsta genom tiderna. På väggarna hänger verk av kända konstnärer, främst inom genren ”pop-konst” som Pablo Picasso, Keith Haring, Roy Lichtenstein och Andy Warhol. Samlingen av antika Disneyföremål är en av de främsta i världen med klockor, dockor, porslin och bleckplåtsleksaker främst från 1928-1940. Vi far vidare till Marabouparkens Konsthall som visar samtida konst och i parken finns ett flertal skulpturer av bl a Bror Hjort, Gustav Vigeland och Lennart Rodhe med flera. Åter i Märsta omkring klockan 16.30.

Pris: vårt pris 1 190:- (ord. pris 1 290:-)

Kinky Boots på SäffleOperan
med Lars Lerins Sandgrund och Åsby hem & trädgård

13 oktober – 2 dagar, avresa från Märsta station kl. 8.30
Anmälan senast 31 juli

SäffleOperan kan för fjärde året i rad presentera en Sverigepremiär som semiprofessionellt teaterhus, nämligen ”Kinky Boots”. Räkna med en fartfylld musikal med stor show, mycket humor och härlig musik. Kinky Boots är en lika rolig som rörande berättelse om Charlie Price, som tar över sin fars nedläggningshotade skofabrik. För att få fart på affärerna börjar han tillverka högklackade stövlar i mansstorlek tillsammans med Lola, en tuff dragshowartist med lika tuff bakgrund. Tretton nomineringar gav sex Tonys när Cyndi Laupers och Harvey Fiersteins Kinky Boots gick upp på Broadway i april 2013. Lauper, känd för 80-talshits som Girls just wanna have fun och Time after time, var den första kvinnan att vinna en statyett för Bästa musik. Kinky Boots vann dessutom pris för Bästa Musikal.

Fredag. Eftersom vi blir serverade en tidig middag på hotellet ersätts lunchen av smörgås inklusive lättöl/Ramlösa och kaffe i Arboga. Sedan väntar besök på Lars Lerins Konsthall Sandgrund i Karlstad. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Väl framme i Säffle tilldelas våra rum på First Hotel Royal. En tidig middag serveras och sedan åker vi med bussen till närbelägna Medborgarhuset och SäffleOperans föreställning. Tillbaka på hotellet är baren öppen för de som vill samlas och avrunda dagen.

Lördag. Frukost dukas fram. Färden går till restaurang Svampen i Örebro där vi tar hissen upp 58 meter. Här serveras lunch med en magnifik utsikt över Örebro stad, Närkeslätten och Kilsbergens blåa silhuetter i horisonten. Under eftermiddagen kommer vi till Åsby hem & trädgård som är en destination för växtälskare. Här uppdateras det stora växtsortimentet efter säsong, du hittar även udda sorter som du inte alltid finner på andra ställen. Här finns även textilier, inredningsdetaljer, livsstilsprodukter och annat som förskönar ditt hem. Åter i Märsta omkring klockan 19.
Pris per person i dubbelrum: vårt pris 3 390:- (ord. pris 3 590:-)
Tillägg för rum för eget bruk: 250:-