Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Häverö

Reseverksamheten 2017 - 2019

Eftersom Sverige hade Corona pandemi från februari/mars 2020 låg reseverksamheten nere pga av Folkhälsomnyndighetens reseförbud.

Från 13 juni 2021 fick man börja resa inom Sverige igen men inga resor planerades då allt var ovisst. Vår första resa var 18 maj 2022, se under rubriken 18 maj.


Tisdagen den 7 maj 2019 åkte 48 personer med Hallsta Buss till Österbybruk där serverades kaffe med smörgås därefter guidning. Resan fortsatte sedan till PRO:s kursgård i Gysinge. Där serverades lunch och en information om Gysinge bruk. På hemvägen tog vi vägen runt Fullerö handel, där fick vi fika och en stund för shopping. Vår reseledare Björn rattade bussen med bravur.


Tisdagen den 27 augusti 2019 arrangerade vi tillsammans med Eckerölinjen en

resa till Åland. 38 personer, varav 12 från Väddö PRO ( en vindstilla och

varm sommardag ). Första anhalten, fotografiska museet, där fanns ca 400

objekt vi blev guidade av ägaren. Därefter fortsatte resan till Pellas där vi

serverades Ålandspannkaka. Turen slutade med en guidning i Mariehamn.

 

Fredagen den 11 oktober 2019

Julmarknadsresa till Österbybruk den 11 oktober, 35 personer varav 16 från

Väddö PRO.

Torsdagen den 5 december 2019

Julbordsresan blev på gångavstånd den 5:e dec hos Jonny på Källan.

Utöver våra egna resor fick vi erbjudande att följa med Väddö PRO till Oscars

Teatern att se ”Såsom I himlen” Vi var 12 personer som följde med bussen.

Våra fyra resor har lockat 188 medlemmar, vilket i genomsnitt är 47 per resa.

 

Reseverksamheten 2018

Ca 50 medlemmar åkte med Eckerölinjens färja och åt julbord den 3 december


Besök på Rättviks Marknad, 4 ma 2018j.

Vi åkte med vår nye researrangör Björn Sandberg som körde Hallstabuss blåa buss till Rättvik. Ca 30 passagerare blev det som ville åka på marknad. Fint väder och inte SÅ mycket folk första marknadsdagen. Rättvik har ju marknad fredag, lördag, söndag och det blir mest besökare på lördagen.

Den 27 juni 2018

åkte 44 medlemmar från PRO Häverö på hemlig resa. Första stoppet var på Jularbomuseet i Rasten, som ligger i skogen utanför Morkarla, där vi blev serverade kaffe smörgås och kaka. Vi fick lyssna på ett väldigt bra föredrag om Jularbo Kalle, dragsspelskungen. Vidare åkte vi till Alunda för lunch. Efter en god lunch, vidare till Thuns varuhus i Faringe, där det blev tid till shopping kaffe och glass. Efter det åkte vi med Lännakatten till Uppsala, där bussen hämtade för färd hem.


5 juli 2017

Hemlig resa. Vi hamnade i Enköping där vi fick kaffe och smörgås på Tant Gredelin.

Därefter så fick vi stiga ombord på tufftåget där vi blev mottagna av guide som visade oss runt till alla dom fina parkerna.

Så gick färden vidare till Bålsta och Lasse Åbergs museum. Vi fick också träffa Lasse själv.

Sista anhalten på resan var Skokloster slott.

Där blev vi guidade genom dom pampiga salarna på det största privata slott som uppförts i Sverige av Karl-Gustav Wrangel mellan 1654 och 1676,

men när den stora festsalen skulle byggas så gick bygget i konkurs och den blev aldrig färdig eftersom arbetarna lade ner arbetet och gick hem så nu är det Sveriges äldsta arbetsplats som stått stilla i nästan 400 år.

En mycket trevlig dag och stort tack till Sune (reseledare) och Håkan (chaufför)

7 juni 2017

Resan gick till Norrtälje och ut på Kappellskärsvägen så vi trodde att vi skulle ut på Ålandstur. Det blåste rätt friskt så många blev litet fundersamma. Dock svängde vi av till Rådmansö och åkte till Samstorps Gård. Vi fick en guidad rundtur på ett vilthägn där vi fick se och mata djuren. De djur som var mest facinerande att vara nära var förstås vincenterna. Efter rundturen fick vi en underbart god buffé med olika sorter rökt kött ( bla rökt and ) och lax.