Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Jakobsberg

Friluftsdagen 2022-09-28

Guidad promenad, boule-spel, tipspromenad, stövel- och lassokastning mm

Friska höstvindar rufsade till frisyrerna när PRO Jakobsberg firade höstens Friluftsdag 28 september. Vi som trotsade vädertjänstens varningar om ”spridda skurar” kunde nöjt konstatera att dessa spridits på annat håll. Därför kunde tipspromenad (tack Roger, Gun-Marie och Björn), Bosses närområdesvandring med berättelser om svunna tider på denna plats (så långt tillbaka som för 6000 år sedan…), kompletterat med stövelkastning och lassokastning (inspirerat av Bosses norrländska ådra) - genomföras med ett 30-tal mycket nöjda friluftsälskare. Innan dess hade ett antal boule-spelare försökt försvara sin petanque-status med ädelt tävlande på Engelbrektsvägens banor – ordentligt uppstyrt av Anita Strandfeldt. Gissou Shakeri som svarade för en konstutställning inomhus fick också sina besökare när frisyrerna måste rättas till. Som grädde på moset serverades KAFFE OCH BULLE och varmkorv GRATIS i vårt café, där minglet fortsatte en stund. Stort TACK till Gill och Maud i köket.

Bosse demonstrerar lassokastning med bångstyrig plastlina. Foto: P-Å Ohlsson

Bosse berättar engagerat om vårt närområdes historia, här handlar det om de tidiga bosättningarna i Nibble-området och "Janssons hage"

Håkan från SVEAB berättar om de omfattande markarbetena med vatten, avlopp, el, och fiberledningar som krävs där nya kafferosteriet ska stå.

Rolf Lundh demonstrerar sin kastteknik. Stöveln skjuter i väg som en projektil...

Ann-Mari skickar i väg stöveln med ett vinnande (?) kast...