Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Flen

foton stig f

Landskapsresan till Blekinge 25-28 juni 2018.
Som alla landskapsresor var även denna resa till Blekinge helt fantastisk. En starkt bidragande faktor var den guide som vi hämtade upp i Växjö på vägen ner. Att ha en kunnig och intressant guide betyder otroligt mycket för behållningen.
Vi fick oss till livs både historiska tilldragelser, kultur och litteratur. Författarmuseet i Jämshög var vårt första stopp innan vi kom ner till Karlshamn. Att Selma Lagerlöf kallade Blekinge för Sveriges trädgård är ganska lätt att förstå när man färdas genom landskapet.
Blekinge är ju ett litet landskap så på våra 4 dagar hann vi se en hel del från västra delen med Listerlandet och de gamla fiskelägena till längst i öster med Kristianopel, ett litet pittoreskt samhälle/stad från den danska tiden. En liten båtfärd hann vi också med ty det är ju så att Karlskrona ska man komma till från sjösidan. Sölvesborg och Ronneby med sin brunnspark, Karlshamn med statyn på Karl-Oskar & Kristina samt Rosenbom i Karlskrona fick vi även ta en närmare titt på. Detta var några axplock från vår fina Blekingeresa.
Hjördis Andersson
nedanstående foton hjördis a

blomprakt i Karlshamn

vy i Karlshamn

Karl-Oskar och Kristina

Rosenbom

åter nyhetsarkiv