Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ärla-Stenkvista
Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

BBR Besöker brandstationen

Februaris BBR utflykt var till Eskilstuna Brandkår. Vi var 25 nyfikna PROare från vårt PRO Ärla- Stenkvista som hade förmånen att besöka och där på plats få information om vad som händer på vårt brandförsvar.

Det var två trevliga ”brandsoldater” som tog emot oss och hälsade oss varmt välkomna för en enformation kring deras uppdrag och lite kring hur organisationen nu fungerar både organisatoriskt samt hur brandkårens uppgifter här i Eskilstuna. Vi fick sedan en mycket informativ information hur vi lite äldre kan skydda oss och vad vi kan tänka på om olyckan väl är framme.

Vi började som sagt med en information hur vi planerar vårt eget brandskydd hemma i våra bostäder, samt hur vi ska använda brandfilar och släckningsutrustning. Vi uppmanades att ha en brandsläckare hemma nära typ sängen så att om det händer att det börjar brinna så vi vet var den är.
Mitt under föreläsningen gick ett brandlarm så en av killarna var tvungen att rusa iväg.
Vi fick förklarat att det var ett s.k. ”Förlarm” där brandkårspersonal i princip åker ut med en brandbil och ser över vad som hänt.
Vi fick mycket bra information kring hur vi tar hand om vår skyddsutrustning samt hur vi ska bete oss om det börjar brinna i vår bostad inne i lektionssalen med mycket frågor och bra och informativt svar.
Därefter var det besök i vagnshallen och även där brandmännens skyddsutrustning ”hänger” samt hur man tar den på sig och hur man bemannar bilarna.
Här kom de brandmän som hade blivit utlarmade tillbaka och berättade att det var en kamin i ett hus som hade börjat röka in vilket i princip inte behövde åtgärdas. Kändes bra att det inte var en utvecklad brand.

Ett mycket intressant och lärorikt studiebesök avslutades för de flesta av oss på Sveaplan där de flesta åt en lunch och några tog en försenad kaffepaus.
Ett varmt tack från oss som var med till brandkåren men inte minst till BBR som än en gång hade fixat en intressant besöksplats.

 

Text och bild: Sven Svensson

Föreläsning i lektionssalen

Vi får en specialanpassad undervisning om brandskydd för seniorer.

Spännande besök i vagnhallen.

Spännande besök i vagnhallen.

Seniorer som kontrollerar utrustningen.

Seniorer som kontrollerar utrustningen.

Text: Sven Svensson