Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Osby

Fakta om PRO Osby

I Skånes nordöstra del, mitt i Snapphanebygd, ligger Osby kommun.
I kommunen finns13.250 invånare varav 3 080 var 65+, vilket motsvar 25% av antalet invånare. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

PRO har inom kommunen tre föreningar: Loshult, Osby och Örkeneds förening.

Sammanlagt har föreningarna (2017-12-31) 1114 medlemmar varav PRO Osby har 588. Föreningen bildades den 6 juni 1947.Den 31 december 1947 uppgick medlemsantalet till 32.Medlemsavgiften var då 0,75 kronor/halvår.

Som PRO-medlem har Du möjlighet att teckna försäkringar i de samarbetsorgan som PRO har särskilda avtal med.Som PRO-medlem har Du möjlighet att sluta Elavtal med Umeå Energi. PRO Osby arrangerar motionsdans, bussresor, gymnastik, qi-gong, sittgympa, cykling, canasta, stavgång, bowling och ger dig möjlighet att tävla i PRO Golf Open.

PRO Osby anordnar studiecirklar i samarbetet med ABF. I samarbete med Bio Borgen arrangeras filmvisning i filmklubben Bio Prosimus.PRO Osby har genom representation i Kommunala pensionärsrådet (KPR)
regelbundna kontakter med företrädare för Osby kommun.

Vill Du bli medlem i PRO Osby? Medlemsavgiften för 2019 är 280 kronor/år
Avgiften fördelas så här:
- Till PRO avdelning/Osby: 40 kr
- Till PRO distriktet/Skåne: 50 kr
- Till PRO centralt/förbundet: 190 kr

Ta kontakt med ordföranden eller kom till ett månadsmöte för mera information. Kom med oss Du också och bli en gladare pensionär.