Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Skåne
Kategorier:
Publicerad:

Testa en webbaserad lösning för boenderådgivning

Reloc Age, delstudien ”På rätt plats” om en boenderådgivningstjänst – inbjudan att testa en webbaserad lösning för boenderådgivning

Delstudien syftar till att vidareutveckla en webbaserad lösning för boenderådgivning. Forskningsprojektet ska undersöka hur användbar webbplatsen ”På rätt plats” är för kommunala verksamheter.

Webbplatsen har utvecklats tillsammans med äldre personer och bostadsföretag. Målet är att verktyget ska vara ett stöd för äldre personer att planera sitt framtida boende och ta ställning till om de vill bo kvar eller flytta. Studien syftar till att vidareutveckla verktyget i samarbete med brukare och svenska kommuner. Data samlas in genom loggböcker från deltagarna, enkäter och intervjuer samt genom att studera användarbeteende. Materialet kommer att analyseras med kvantitativa och kvalitativa metoder. Studien har godkänts av Etikprövningsmyndigheten.

Projektet ska ge ny kunskap om hur en webbaserad bostadsrådgivningstjänst fungerar i praktiken. Kunskapen kommer att användas för fortsatt utveckling av tjänsten.

Vill du delta?

Forskarna söker nu en mindre grupp på cirka fem personer som kan tänka sig att testa tjänsten under 2-3 veckor i mars. De som anmäler sitt intresse kommer att få mer information om studien men i korthet handlar det om att

  • pröva tjänsten,
  • att föra anteckningar under tiden om vad man tycker fungerar bra eller mindre bra, samt
  • att bli intervjuade kring sina upplevelser.

Resultaten från denna "användar-studie" kommer sedan att bidra till fortsatt utveckling av ”På Rätt Plats” inför kommande studier och anpassning till ytterligare kommuner.

Mer finns att läsa på projektets webbplats https://rattplats.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer, kontakta någon av forskarna Frida Nordeström, 076-7782166, frida.nordestrom@med.lu.se, eller Magnus Zingmark 070-3211187, magnus.zingmark@med.lu.se.

Eller kontakta Stig Ålund, ordförande i Brukarrådet vid CASE, Lunds universitet, 072-5229904. 043512616@telia.com.

Text: Stig Ålund