Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Askeby Åkerbo

Referat 11 oktober 2021

PRO ASKEBY REFERAT
från medlemsmöte
2021-10-11

Plats Örtomta församlingshem

Ordförande hälsar alla välkomna. Ett särskilt välkommen till nya medlemmarna Mauri Toivanen och Berit Bäckvall Toivanen! Antal närvarande medlemmar: 30 st.

På dagens program står hjälpmedel och den som ska berätta mera är Anna Sjölander som jobbar på Sodexo Hjälpmedelsservice. Anna inleder med att berätta om företaget och dess olika funktioner. Hon berättar bland annat att man utför 2 500 utleveranser varje månad, att det totalt är 48 000 uthyrda hjälpmedel och att företaget är huvudleverantör till både regionen och kommunerna. Man utför också rekonditioneringsarbeten åt Sodexo i Stockholm. Verksamheten i Linköping har 75 medarbetare, varav 15 är anställda genom Samhall.

Anna poängterar att Sodexo är en leverantör och att det är regionens politiker som bestämmer regelverket. Behovet av hjälpmedel bestäms av s k förskrivare som vanligen är arbetsterapeuter eller fysioterapeuter. I Östergötland har man bestämt att det är behovet av rollator för inomhusbruk som styr om man kan få en rollator förskriven.

Anna har tagit med ett par rollatorer och många praktiska hjälpmedel. Vi får möjlighet att titta närmare på alla produkter och även prova rollatorerna.

Efter frågor och information vidtar lottdragning där vinnarna får välja något från det presenterade utbudet (inte rollatorerna).

Anna avtackas med applåder och en burk honung.

Ordförande informerar om utflykt till ÅSSA-museet i Åtvidaberg den 26 oktober. Anmälan på lista som skickas runt eller till Håkan. Samling i Bankekind 9.30.

Den 20 oktober är det årsmöte för PRO Samorganisation, och den 28 oktober är det dags för distriktets årsmöte. Håkan deltar vid båda. Styrelsen har nominerat Ann-Louise Aspanius till en ny period som ordförande.

En namninsamlingslista för att driva hemtjänst i kommunal regi kommer att skickas ut.

Beställningslista för PRO-almanackor skickas runt. Minimibeställning är fyra. Eftermiddagen avslutas med kaffe, dragning på lotteri och Monicas hjärngympa.

Huvudpunkt på nästa möte är Budget för 2022. För underhållningen svarar Bengt Åkerfors. Datum är 8 november.

Vid pennan Inger Viselli

Doris o Anna

Doris och Anna

Rune hämtar pris

Rune hämtar pris från Anna Sodexo Hjälpmedelsservice