Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Strålsnäs

Resa till Dalsland 24-25 juli 2023

Vi var 39 personer som åkte med Viking buss /Ringarums resor.
Dag 1 Resa via Jönköping, stopp vid Falköping Rasta för fika. Framme i Håverud åt vi lunch i form av rostbiff och potatissallad, på Håveruds brasseri. Det var mycket gott. Sedan besök på Kanalmuséet för information om Dalslands kanal och olika utställningar.
Vi hade ganska dåligt väder med regn så det blev att åka till boendet på Baldersnäs Herrgård. Det var fina omgivningar med park och nära till Laxsjön. En del trotsade regnet och tog en promenad. På kvällen åt vi en god middag. Det bjöds på havskatt och smörslungad potatis.

Dag 2 En god och riklig frukost i Baldersnäs matsalar innan vi checkade ut för avfärd. Vi åkte till Halmens hus i Bengtsfors. En mycket kunnig guide pratade om hur allt började på 1800-talet då det var fattigt och många utvandrade från bygden. Vi såg många fina alster på utställningen och i butiken. Därefter åkte vi vidare för att sedan gå ombord på M/S Dalslandia. Vi ser och upplever slussar, brukssamhällen och herrgårdar, avslutar med att åka genom Håveruds akvedukt. Vi blev serverade lunch på båten under färden.
I Håverud väntade bussen på att köra oss hemåt. Vi hann med att se ett tidigare stationshus i skala 1:2 i Dals Rostock. Vi stanande på Falköpings Rasta för fika och rast. Vi var hemma igen vid 21-tiden.

Det blev en trevlig resa och vår researrangör Ingrid Ström ska ha ett stort tack.
Nedan ser ni litet bilder från båtresan.

Vi väntar på att stiga ombord på Dalsland
Båten Dalsland
Vy över akvedukten från båten
Vi färdas över akvedukten i Håverud