Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Laxå

Mötesreferat 2022

Referat från möten i PRO Laxå under år 2022

PRO Laxå månads möte april

PRO Laxå hade månads möte för april månad det kom 54 personer och besökte mötet på Casselgården . Men vår ordförande Alice Sandström var tråkigt nog sjuk och kunde inte närvar vi hoppas alla att Alice snart piggnar till och kan vara med oss igen. Efter som Alice inte kunde närvara så blev jag tvungen att hoppa in som vice ordförande jag hoppas att man hörde vad som sas inte van vid prata i mikrofon så det kunde bli lite konstigt ibland men nog om det nu. Mötet inledes av att vice ordförande hälsade alla välkomna och även Tivedspojkarn som startade mötet och underhöll oss fram till kaffe pausen.Under kaffe pausen blev vi bjudna på en god skinksmörgås och en kaka till kaffet som Kaffekomiten skall ha ett stort tack för. Efter kaffe pausen fortsatte Tivedspojkarna att spela en stund till efter det så tackades dom för en trevlig och fin underhållning och de sedvanliga mötesförhandlingarna startades där man rapporterad om att äldreresan skulle gå till resturang Kinnekullgården i aug. och distriktets PRO i parken vid Brunsparken i Örebro 28 maj , Sommarmöte 19 maj i Finnerödja , Tipspromenader vid Träffpunkt 18 start onsdag 4 maj och sedan 5 onsdagar till. Lottkiosken öppnas torsdag 28 april och kommer att vara öppen Torsdag Fredag och Lördag förmiddagar. Mötet avslutades med lottdragning

Text: Jan Sörberg


Månadsmöte 24 mars

På månadsmötet för PRO Laxå svarade Kajsa och PO för trivsam underhållning och sedan blev det kaffepaus med semlor, innan det var dags för möte med information.
Föreningen har nu 459 medlemmar och en ny medlem hälsades välkommen. 28 april kl 18 är det dags för After Work. Den här gången på Thai Hao Food på Järnvägsgatan. Anmälan senast 20 april.
Sommarmötet 19 maj som tidigare annonserats till Folkets Hus i Röfors är flyttat till Hembygdsgården i Finnerödja, där Jonny Fagerman underhåller.
PRO och SPF har gjort en gemensam skrivelse till Laxå kommun på grund av att Laxå ligger på 6:e plats bland Sveriges sämsta kommuner och har sedan 2018 avslagit 24 av 112 ansökningar till
särskilt boende, vilket utgör 21,4 %. En avdelning på Ramundergården har stått tom. Verksamheten på Träffpunkt 18 liksom PRO:s exp ska flyttas till Kunskapens Hus. Möte om dettta 28 april.
Resa på Göta Kanal 7 juli och resa till Åland 23 – 26 maj. Björkhagens kök ska renoveras.
Rullatorservice 25 april 9.30 – 11 På Träffpunkt 18.

Nästa möte 21 april med Tivedspojkarna. Välkomna till Casselgården då

Text: Alice Sandström


Årsmöte februari 2022

PRO Laxå har haft årsmöte som började med parentation och Erik Lindegrens dikt Någonstans finns du alltid inom oss fint framförd av Margareta Swenson. Kjell Wiberg från Hasselfors höll i förhandlingarna med föreningens sekreterare Gerthie Ström vid sin sida. Verksamhets- och revisionsberättelse godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Val förrättades och styrelsen fick förnyat förtroende för kommande år. Föreningen har nu 461 medlemmar och på mötet hälsades sex nya välkomna, men tyvärr har medlemsantalet sjunkit sedan föregående år.

Kaffekommittén hade dukat fram kaffe och smörgås och det smakade som vanligt utmärkt bra.

Bo Fredriksson från PRO-distriktet i Örebro informerade om hur pensionssystemet är uppbyggt och det var ett mycket uppskattat inslag. Han framförde också hur PRO vill få fram beslut om att tandvården ska ingå i högkostnadsskyddet för många äldre med låg pension har faktiskt inte råd att gå till tandläkare.

Margareta Swensson informerade om kommande resor Saturday Night Fever 12 mars, Göta Kanal 7 juli och Wien 13 oktober. Alice Sandström berättade att Ålandsresan som skjutits upp i två år på grund av pandemin troligtvis kan bli av i slutet av maj i år. Meddelande om Öppet Hus i Askersund 12/3 kl 11-14 för bridgeintresserade. Nybörjarkurs startar 16/3 kl 18.00.

Avtackning av medlemmar som avslutat väl utförda uppdrag. Prisutdelning till tre deltagare i PRO i rörelse Lennart Åkesson, Margareta Åstrand och Gudrun Åsell. Därefter blev det lottdragning och några lyckliga vinnare fick med sig ett vinstkuvert hem. Nästa möte blir 24 mars med underhållning av Kajsa och PO.


Text