Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bodafors

 

 

 

 

 

 

Vår historia

Bodafors PRO

Historik

1945 – 2010
utdrag och händelser från protokoll
och verksamhetsberättelser

1945

Bodafors PRO startade blygsamt den 25 september 1945 med 11 medlemmar.

Från protokollet kan man läsa ” på grund av, att mötet var ringa besökt, kunde styrelsen ej bli komplett, varför de övriga i styrelsen ska väljas vid nästa möte”

Medlemsavgiften var 2:60 per år varav, 60 öre gick till förbundet, att jämföra med dagens avgifter, fastställda vid kongressen 2004, 125:- till förbundet, 35:- till Distriktet och 20:- till föreningen.

Ordföranden uppmanade medlemmarna, att agitera för, att flera pensionärer bör ansluta sig till föreningen, då det i Bodafors fanns ett 60-tal pensionärer.

1946 Togs ett förslag, att bevilja sekreteraren inköp av en portfölj. En medlem Svan, skänkte en sådan till föreningen

Beslutades att månadsmötena hålls i den tredje tisdagen i varje månad.

Några resor gjordes, Den första resan gick till Paradis med ordinarie Eksjöbuss. Medlemmarna fick själva betala resan.

1947 Årets resa gick till Holsbybrunn, och då skulle medlemmarna medtaga brödkuponger eller smörgås.

Beslutades att förstärka föreningens kassa om en frivillig insats enligt egen önskan, utan påtryckning

1949 Togs ett förslag, att varje inskriven medlem, bör tillföra föreningen en ny medlem

Bilen var ännu inte var mans egendom, men reseutflykter var populära. Därför sponsrades resorna till stor del av företagen i samhället och Köpingen.

Antalet medlemmar var nu uppe i 82 st.

1951 Kamrat Israelsson föreslår, att på mötena anordna någon slags muntration, vilket mötet beslutade.
Frågan om inköp av högtalaranläggning bordlades tills längre fram.
Resan går till Grenna-Visingsö med 45 deltagare.

RO har på 10 år ökat från 6 föreningar med 4.000 medlemmar till 400 föreningar med 75.000 medlemmar.

1952 Utflykt till Storsjön, två bilar står till förfogande för dem som inte orkar gå

1953 Beslut att hålla möte varannan månad.
Resmålet var Motala, kostnaden balanseras med bidrag från Bodafors Köping med 600:-, Norra Sandsjö Socken med 100:- och från föreningskassan med 50:20

Eftersom Kommunalsalen inte längre får användas för våra möten, hade framställan gjorts till Bodafors Kommunalnämnd om, att gå hålla möten i hobbylokalen. Nämnden meddelade , att föreningen utan kostnad får hålla möten i hobbylokalen, i kvarteret Klockaren 14, var tredje tisdag varannan månad mellan klockan 15 – 17.

1954 Rapport från RO kongress i norrköping, där bl.a. socialminister Gunnar Sträng
höll ett föredrag. Bland motionerna fanns ett förslag om fria järnvägsresor för folkpensionärerna.
Förslag att inför 10-årsjubileet år 1955, till Kommunalfullmäktige, göra en framställan om högre anslag för festligheternas täckande.
Vid kaffesamkvämet kom, till allas överraskning, en Lucia som sjöng luciasångerna, varvid Lucian också tjänade som servitris och med sin ungdomliga charm gladde alla pensionärerna. Ordföranden framförde tack till Fru Albrektsson för kaffekokningen och till Fröken Gullvi Wolf för sång och betjäning.

1955 10 år 10-årsjubileet hölls inom Bodafors utställningsområde på skolans mark. Olle Karlsson och Gullvi Wolf underhöll med sång. Vidare medverkade Bodafors orkesterförening och Karl Fors läste egna dikter. En ordförandeklubba hade skänkts från Folket i Bild till jubileet.

1956 Sommarresan företas till Jönköping den 19 juni via Smålands Taberg och Norrahammar. Middag intas på Hushållsskolan Margareta i Jönköping till en kostnad av 3:80 per person. Resa och middag bekostas av föreningen.
Olof Hansson väckte förslag om, att föreningen skulle anordna en tombola för att få lite förstärkning till föreningens kassa. Förslaget godkändes.

1957 Beslutades att höja medlemsavgiften för nästa år med 1:- krona.

1958 Förslag att föreningen skulle anordna ett lotteri. Karl Johansson och styrelsen söker bistånd hos myndigheterna samt ordnar med vinstplan och samhöriga arbeten.

1959 RO uppmanar föreningen att sälja lotter i Bodafors. Beslut att hemtaga 50 lotter och att styrelsen svarar för försäljningen.
Beslutades att ordna en handarbetsauktion.
Den tidigare beslutade auktionen hölls i november och gav ett resultat på 805:- kronor netto.

1960 15 år Ett affärscirkulär från Forshaga angående sparkcyklar och mopeder för äldre människor.
Ett cirkulär från Kommunalkontoret, vari meddelas, att anslag för 1961 på 1.250:- kronor beviljats, med det villkoret, att anslaget var avsett för alla pensionärer i Köpingen, vilket väckte en viss förvåning. Mötet kunde för sin del inte göra något åt beslutet.

1961 Auktion av skänkta varor har hållits i Folkets Hus gav ett netto på 1.242:50 kronor.
Förslag att bilda en Gymnastikförening för pensionärer om tillräckligt antal anmäler sig.

1962 Auktionen den 17 mars gav ett netto på 1:387:77 kronor.

1963 Beslutades, att anordna en tombola på torget med 1.000 lotter á 1:- krona styck.

1965 Årsavgiften höjs från 4:50 till 5:- kronor

1966 Mötet inleddes med att den nybildade Pensionärs kören ,nuvarande EMÅ-kören ,under ledning av Gullvi Sundberg sjöng bl.a. ” Jag drömmer om en jul hemma ”
Föreningarnas medlemsantal Nässjö 931, Bodafors 216, Anneberg 110, Forserum 115, Malmbäck 102 och Flisby 61.

1967 Förste polisassistent Egon Älgevik lämnade en mycket uppskattad, med ljusbilder och bandinspelning, kompletterad orientering om övergången till högertrafik

1968 Fru Hallberg höll ett intressant och upplysande anförande om riktig fotvård och hur viktigt det är att sköta sina fötter. En behandling kostar 14:- kronor, i vissa fall kan kommunalt bidrag lämnas.

1969 Sedan den 4/12 1969 har pensionärerna fri fotvård i Anneberg.
Förslag om att olycksfallförsäkra föreningens medlemmar som skulle gälla under utflykter, föreningsmöten, samt resor till och från möten och utflykter.

1970 25 år Erbjudande om en del folkhögskolekurser för pensionärer
Beslutades att höja årsavgiften från 5:- till 6:- kronor f.o.m. 1 januari. I höjningen ingår en olycksfallspremie med 20 öre som är kollektiv.
Mötesplats Nya Folkets Hus. Från Bodafors Konstförening en skrivelse om ett bidrag för inköp av utsmyckning till Nya Folkets Hus, beslutades att bidra med 200:- kronor. Kaffetåren serverades till ett pris av 2:50 kronor.
Rapport från Nässjöblockets Samarbetsnämnd, att kontakter med gamla bör utökas, att väntetiden vid besök hos läkare och sjukhus skulle förbättras, att vid byggnation bör pensionärers och handikappades intressen bevakas.

1971 Inbjudan från RO, att föreningarna kan företa gruppresor från den 14 juni till den snart färdigrenoverade Herrgården Gysinge.
Pensionärer som endast har folkpension får besöka fotvårdsspecialist fyra gånger per år, mot en avgift av högst 7:- kronor vid varje besök.
Anslag om 200:- kronor för utsmyckning av Gysinge godkändes.
Förslag om höjd årsavgift till 10:- kronor avslogs, årsavgiften blir oförändrad.

1972 Resa till High Chaparal i Hälleberga.
Pensionärstidningens namn blir Pensionären från den 1 januari 1973.
RO begär extra anslag till Gysinge semestergård avslogs.

1973 Nässjö Kommun planerar, att bygga ytterligare pensionärslägenheter, i anslutning till redan befintliga i kvarteret Bofinken.

1974 Junimötet, som skall hållas i Frisksportgården,blir ett önskesångernas möte. Alla som har namnsdag i juni får önska en sång.
Protest mot Landstingest förslag att lägga ned Nässjö Lasarett.

1975 30 år 30-årsjubileet firades den 22 oktober i Folkets Hus som inleddes med sång och musik. Högtidstalare var Lindor Eklöv, Landsbro som gratulerade till de 30 åren och överlämnade från Förbundet ett bordsstandar och från Distriktet en gästbok. Vidare medverkade Nässjö socialrotelordförande Egon Älgevik som tackade för inbjudan och önskade föreningen fortsatt framgång och överlämnade blommor från Nässjö Kommun. Därefter samlades deltagarna i Restaurangen och intog kaffe med landgång och tårta.

  • Kören har under året firat sin 10-åriga tillvaro

1977 Vi gör en resa till Göteborg där Volvos anläggning studeras

1980 35 år Firades som vanligt i Folkes Hus, Sävsjö Pensionärsförening, med ordförande Oskar Ribbholm var inbjudna. Gunnar Danling från Distriktet talade över ämnet ” PRO inför 80-talet ”

1985 40 år Den 25 september firade föreningen sitt 40-årsjubileum i Folkets Hus med deltagare från föreningarna i Sävsjö, Vrigstad, Stockaryd, och Rörvik. Distriktsordföranden Sven Sönnerling gratulerade föreningen till de 40 åren. Förtjänsttecken utdelades till Greta Asplund, Ernst Johnsson, och Sven Gustavsson.

1986 Skogsborg invigs under året, föreningen uppvaktade med en tavla.
Auktionen den 25/11 inbringade 4.323:- kronor

1987 Bingon startar med 17 Bingo-eftermiddagar i vår klubblokal.

1988 Två längre resor med Barnarps Buss, en till Mainau vid Bodensjön som
samlade22 deltagare och en till Randers i Danmark som samlade 16 deltagare.

Wainar Björk erhåller PROs förtjänsttecken.

1989 Maj-Britt Lindahl blir vald till sekreterare.
En resa till Travemynde företogs med 10 deltagare.

1990 45 år 45-årsjubileet firades i Folkets Hus under ledning av ordförande Karl-Erik Gummesson. Distriktsordföranden talade och överlämnade blommor och en glasrelief. Från Nässjö Samorganisation talade Karl-Edward Gustafsson och överlämnade en tavla. Sävsjö PRO gratulerade med blommor och ett kopparmått. Förtjänsttecken i guld utdelades till Anna-Lisa Klaesson och Stig Grahn. Bengt Eriksson och Nils Heiskala videofilmade.

1991 Emå-kören sjöng, iklädda gammeldagshattar, vilket uppskattades mycket.

1992 Karl-Erik Kullén överlämnade den vackra Smålands-ljusstaken, skänkt av träslöjdens cirkeldeltagare.

1995 50 år 50-årsjubileet firades under festliga former den 23 september i Folkets Hus under ledning av John-Erik Johansson med 100-talet deltagare.Inbjudna från Distriktsstyrelsen, Samorganisationen i Nässjö, Sävsjö PRO, Omsorgsnämndens samt föreningar från samhället. För underhållningen svarade ” Café 4-an ” från Nässjö samt Emå-kören under ledning av Gullvi Sundberg, som även sjöng solo. För historiken svarade Maj-Britt Lindahl. Högtidstalet hölls av distriktsordförande Karl Thulin. Gåvor överlämnades av samtliga inbjudna föreningar. Förtjänsttecken i guld utdelades till fyra välförtjänta medlemmar, Karin Tanneborg, Greta Johnson, Asta Johansson samt Harry Haase. Hälsningar framfördes från föreningens äldsta medlem Ruth Andersson, 102 år gammal.

1997 Föreningen ordnade tillsammans med inneboende på Skogsborg en ” Smålands-
afton ” med kaffe och ostkaka, samt underhållning av Harry Haase och Inta Andersson.

1998 Vi byter föreningslokal från Gamla Sjukstugan till Klockarsalen, som Socialdemokratiska föreningen tills vidare, välvilligt ställt till vårt förfogande.
Vi genomför ” Syneförrättning 98 ” för särskilt boende på Skogsborg.

1999 Vi genomför ” Syneförrättning 99 ” , en studie i hemtjänst och hemsjukvård. Vi deltog med två lag i boule, i en uttagningstävling till distriktsfinal i Gysinge.
Emå-kören blev husvill, då skolan övertog Folkets Hus, där kören haft en lokal att öva i. Missionskyrkan ställde välvilligt kyrksalen till vårt förfogande.

2000 55 år Vi firade 55-årsjubileet i Folkets Hus med deltagande av 85 personer, under ledning av Lennart Ulriksson. Maj-Britt Lindahl föredrog historiken. Distriktsordförande Hans Lilja talade om PROs målsättning,att verka för, att de äldre ska ha en god livskvalité, goda ekonomiska förutsättningar med god vård och omsorg. Inbjudna var även representanter från Skogsborg och Solgläntan som överlämnade blommor. Rallarna svarade för musikunderhållningen. Förtjänsttecken utdelade till Gunnar Johansson, Maj-Britt Lindahl, Allan Andersson, Gösta Pettersson och John-Erik Johansson. Vid ett senare styrelsemöte utdelades förtjänsttecken till Karl-Erik Kullén och Aina Grahn samt postumt till Ingrid Karlssons son.
Emå-kören framförde ett Taube-program vid Skogsborgs 15-årsjubileum

  • Emå-kören framförde Taube-programet på Vallsjöbaden

2001 Vi stod för Sommarträffen vid Frisksportgården där Samorganisationen, Nässjö, inbjöd till sommarträff, med ca 150-personer. Ragnar Seth hälsade välkommen och höll i det späckade programmet som omfattade femkamp, tipspromenad och underhållning.
Vidare stod vi för PRO-cupen i boule på Emå-vallen.
Vi genomförde ” Syneförrättning av post och banker i Bodafors.

2002 Vi har flyttat månadsmötena från den tredje tisdagen till den andra tisdagen i
månaden.
Vid utskrift av protokoll har vi övergått från bunden bok till datautskrift.
Beslut att starta upp Bingo-lotto med 25 lotter per vecka, med start den 8 mars.
Beslut att ansluta oss till den centrala uppbörden.
Beslut att gå över från manuell bokföring till data.
Vi har deltagit i veteranvetartävling.
Vi har sökt lösa lokalfrågan genom att studera olika objekt

2003 EMÅ-kören, under Gullvi Sundbergs ledning, har övat och haft uppskattade framföranden med bl.a. Astrid Lindgrens ” Pippi Långstrump ”
Vi har inköpt en färgkopiator för 3.875:- och en dator för 500:- från Parkskolan samt en dator från RO för 385:- kronor.
Vi har varit på gökotta vid Mattarp som samlade 16 deltagare
Vi har anordnat allsångskvällar under ledning av Gullvi Sundberg, med inbjudan till alla Bodaforsare.
Vid månadsmötet den 3/11 hade vi en mannekänguppvisning, med inbjudan till alla Bodaforsare som samlade ett 90-tal deltagare. Arrangör Lottie Fors från Sävsjö. Bosse Peterson, vår egen manliga mannekäng, skötte uppdraget med den äran.

2004 Vid månadsmötet i april framförde Emå-kören sångprogrammet ” Good Old
Days ”
Vid PRO-kongressen 2004 deltog Maj Österberg.
Medlemsavgiften höjs med 30:- kronor till 180:- kronor f.o.m. 2005, med anledning av beslut från kongressen.
Med anledning av Pro-kongressen ordnades en cykelbudkavle med mål i Stockholm. Vi deltog med två lag som svarade för sträckan Sävsjö-Stensjön.
En delegation från föreningen, uppvaktade kommunledningen i Nässjö, med anledning av nedläggningen av aktiveringen på servicehusen och överlämnade protestlistor med 546 namn.
Gökottan på Hårdanäs den 25 maj samlade 30-tal deltagare.
Sommarmötet på Frisksportgården den 28 juli samlade 140 deltagare i ett strålande väder, gav ett överskott på 2.356:- kronor.
Ny möteslokal, Salemkyrkans samlingssal. Med anledning av att Kommunen disponerar Regnbågen för skolans ändamål, var vi tvingade att söka en ny lokal för våra månadsmöten. Vårt första möte i den nya lokalen höll vi vid månadsmötet i september.

2005 60 år Vi startade året med den traditionella grötfesten i Salemkyrkans samlingssal med 57 deltagare. Pastor Anders Meier inledde med en andakts stund, med anledning av den stora tsunamikatastrofen i Sydostasien, som även drabbade svenska medborgare och avslutades med en tyst minut. Efter anförandet gjordes en insamling till förmån för katastrofens offer, som gav ett resultat på 5.578:- kronor
I boule har vi, i samarbete med Bodafors Bouleklubb, deltagit i olika tävlingar bl.a. inbjudna lag från Orust och Tjörn, samt svarat för uttagnings tävlingar till PRO-distriktsmästerskapen i Jönköping.
För att lösa våra lokalproblem analyserade styrelsen möjligheten att ev. köpa Filadelfia-kyrkan, som var till salu, men den krassa ekonomiska verkligheten satte en käpp i hjulet.
Vi har sponsrat Skogsborg med 3.000:- kronor för hyra av handikappanpassad minibuss samt Öppna förskolan, Bodafors med 1.000:- kronor, som ett hyresbidrag.
I samarbete med Samhällsföreningen deltog vi i utställningen B 55 med anledning av Bodaforsutställningen 50-årsjubileum.
Vi firade vårt 60-års jubileum i Folkets Hus med 100-talet gäster.
Till Auktionen den 19 november, var även allmänheten inbjuden, samlade ett 60-tal deltagare. Frikostiga presenter hade skänkts av medlemmarna och företagarna i Bodafors. Resultatet blev12.678:- kronor.

2006 År 2006 har liksom tidigare år varit händelserikt. Vi startade med den traditionella Grötfesten i Salemkyrkans samlingssal. Harald Axelsson, Horsnäs, f.d journalist berättade minnen från tidningsvärlden. För att göra ett repotage med bilder fick man använda egen kamera.
Vi har deltagit i resor till bl.a. en hemlig resa som gick via ” Visans skepp”, Pelarne kyrka, rundtur i Vimmerby och som avslutning en middag med teaterföreställning på Hallingebergs teater i Gamleby, samt resor till Bjärehalvön och Öland.
Vid säsongfinalen hade vi en hattparad med fyndiga hattarrangemang. Domare var Dagisbarnen från Klippans dagis. Bodafors Line-dancers gav en uppvisning i konsten att få fötter och hjärna att kommunicera.
Vi harsponsrat Skogsborg med 3.000:- kronor för en handikappad minibuss. Bodafors hälsostig med 500:-kronor, Bodafors musikkår 500:- kronor, Bodafors öppna förskola med 1.000:- kronor och Bodafors Line-dancers med 100:- kronor per skjorta.
Auktionen hölls under motto ”Höst och skördeauktion ” , där även allmänheten var inbjuden. Det var mest matnyttiga varor. Mer än 60-talet korgar medsylt, saft, marmelader etc. hade dagens utropare själv ordnat och skänkt. Behållningen av auktionen blev 13.265:- kronor.
Julfesten hade vi i Sandsjö Bygdegård. Bussresa till Sandsjö kyrka där kyrkoherde Carl-Henritz tog emot och berättade om kyrkans historia. Därefter for vi till Bygdegården och satte oss till bords och lät julbordets läckerheter väl smaka. För underhållningen svarade Sävsjö Bälgarna och Bodafors Lucia med tärnor framförde en vacker Lucia-tablå

2007 Emå-kören har gjort flera framträdanden. Efter Grimbo-körens nedläggning, har många deltagare flyttat över till Emå-kören, som nu omfattar cirka 30 medlemmar.
I boule har vi deltagit i flera olika tävlingar. I kommunmästerskapet tog vi en inteckning i vandringspriset genom att vinna hela tävlingen.
Vi har sponsrat Skogsborg med 3.000:-kronor för resor med handikappbuss. En bössinsamling för Världens Barn gav 800:- kronor.
Årets ”Smålands-afton ”på Skogsborg bjöd på ostkaka och kaffe samt underhållning av Dennis och Aino Hellström samt sång av ”Fossilerna ” Gösta Palmèr och Lennart Ulriksson.
Till Auktionen i november ,var även allmänheten inbjuden, gav ett netto på 10.000:- kronor.
I samarbete med Emå-kyrkan har startats promenader på torsdagarna. Bodafors hälsoråd arrangerade en träff i Emå-kyrkan samlingssal under mottot ”Läkemedel på gott och ont ”

2008 En viktig fråga vid årets början var om vi skulle köpa Missionskyrkan. Samhället behöver ju ” fristående lokaler ” som kan utnyttjas av föreningar även under dagtid. Vårt bud fökastades dock av säljaren.
Studiecirklar: Litteratur ”De ovanliga ” del 2 av Åke Mokvist.
Silversmide 2 cirklar med 8 deltagare, under ledning av J. deVoss
Korsordslösning, 8 deltagare.
I Distriktets DM i parbridge representerades föreningen av Dennis och Aino Hellström, samt Inger Pettersson och Mebel Sandström. Dennis och Aino kom på en hedersam 2:a plats vid finalspelet i Stockholm.
På månadsmötet i april hade Aino och Dennis ordnat med ett melodikryss tillsammans med Inta Andersson. Detta var mycket uppskattat av deltagarna.
På månadsmötet i maj bjöd Emå-kören på ” Våryra ” i Emå-kyrkans samlingssal.
I september deltog föreningen vid Mickelsmäss på Eko-museet med ett loppis. Vi sålde även sylt, saft och lite annat smått och gott. Här riktar föreningen ett särskilt tack till Gösta. Totalt gav vårt deltagande intäckter på 5.700:- kronor.
PRO Riksorganisationen :Gösta Palmér var vårt ombud på kongressen i november och representerade föreningen på Representantskapet

2009 Vi startar vår hemsida med länkning till Distriktets hemsida. Per-Johan Söderlund är ansvarig.
Under året har vi gjort några resor, delvis i samarbete med Nässjö PRO, bl.a. till Mullsjö där vi tittade på Lars Axenfjords trägubbar, åt en fin lunch och fick en uppskattad guidning på Robertsfors godisfabrik.
8 personer från Bodafors gjorde en Hollandsresa 24/ - 29/4 i samarbete med Nässjö PRO.
Vi var ca 40 personer på Husqvarna fabriksmuseum och därefter lunch på Stockmakaren.
I november hade vi en teaterresa, tillsammans med Nässjö PRO, till Växjö där vi såg Glada Änkan.
Vid Distriktets DM i parbridge representerades föreningen av Dennis och Aino Hellström, samt Inger Pettersson och Mebel Sandstedt. Dennis och Aino kom på 4:e plats i finalspelet i Stockholm.
I samband med månadsmötet i november hade vi en paketauktion i Kyrkans samlingssal, som gav intäkter på ca 8.000:- kronor.
Vid en Smålands-afton på Skogsborg deltog Emå-kören med sitt Taube-program, som samlade 25 personer utöver boende och personal.
I samarbete med Samhällsföreningen har vi satt upp en anslagstavla.
Vi riktar ett särskilt tack till Pelle som ställ up som gratischufför på våra resor

2010 65-år Vi startar året med den traditionella grötfesten med ca 40 personer.
Demonstration den 15 april för rättvisa skatter i Stockholm.
Trippelskrapet ger oss 7:-kronor per försåld lott.
Presentation av PRO Bodafors hemsida, som visades på filmduk.
Information av det förestående vårdvalet av Hans Toll.
Kostnader för blommor vid årsuppvaktningar 300:-kronor inkl. moms enligt
Styrelsens beslut.
I Årets version av ” Vi i 65-an ”, vann vårt lag och gick vidare till kretsfinalen.
Crister Bergström visade sin film med mycken nostalgi om Bodafors historia där Olle Karlsson sjöng gamla texter om orten.
Resor
Tidningsresa till Herencos tryckeri i Jönköping
Glasriket runt samt Lessebo pappersbruk
Balticum 5 dagar 37 personer, resan gav ca 11.000:- netto.
Carl von Linnès Råshult
Visingsö
Boul-klubben resa till Tjörn
Kurs i matlagning
släktforskning
Bo Peterson deltog som vår representant vid PRO-distriktets årsmöte i Bankeryd.
I samarbete med BOK och Samhällsföreningen har vi arrangerat Valborgsmässofirandet vid Vareviksbadet.
Folksams hantering av försäkringarna har inneburit att PRO centralt anlitat ett konsultföretag som utreder en speciell försäkring med anbud från olika försäkringsbolag.
Beslut, att bidraga med 5.000:- kronor till den blivande estraden på torget i Bodafors.
Gökottan hölls i Mariannes lusthus och runt och dammarna, med tipspromenad , lekar och grillad korv.
Föreningens avtal om försäljning av Bingolotter har sagts upp, med anledning av dålig efterfrågan.
Medlemsavgiften till Förbundet höjs med 30:-kronor från nästa år.
Sommarmötet
arrangerades av Bodafors PRO den 26 juli på Frisksportargården
Vi har fått en lösning på våra lokalproblem, genom att få hyra Prästgården i Bodafors, av ägaren Ingemar Wareborn, mot att vi betalar en mindre hyra och
att sköta fastigheten.
Höstmarknad i Bodafors, den samlade behållningen blev nästan 3.000:-
Vi firar vårt 65-årsjubileum i Folkets Hus den 25 september med ett hundratal deltagare..Gunnar Selvanders husband svarade för underhållningen vid inledningen. Gösta Palmèr inledde det planerade programmat med en krönika över de gångna 65 åren. Krönikan delades upp i 10-års perioder. Mellan varje period fyllde Emå-kören upp med en från decenniet aktuell melodi. Efter högtidstal och utdelning av förtjänsttecken och diplom följde en supè med skaldjurscocktail, varmrätt ugnsbakad lax och avslutningsvis pannacotta med tillhörande kaffetår. Därefter underhållning av Tre Oldboys med Cabarètrion och med Arne Fager som confèrencier och avslutade festen vid klockan 20.00 -tiden.
Vi äter julbord på Eksjöhovgårds Wärdshus.

Andra data

I mitten av 50-talet startade studieverksamheten i ABFs regi. Hugo Johnson och att minnas Karl Wolf tog sig an ledningen.

För avdelning sång och musik har även medverkat Walter Säfström, Åke Asplund, Ernst Fingal, Erling Rydell, Wait Hjertqvist, Axel Seigner, Olle Karlsson och Harry Haase.

Av de gäster, som genom åren deltagit måste nämnas Karl Fors, som läste egna dikter och kåserier. Vidare prästen Sigfrid von Scheele, som även varit sjömanspräst och ännu en präst Jonas Fors, båda bidrog med trevliga kåserier.