Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Hofors

Under planering 2024-2025

Hösten 2024, Dagsresa till eventuell julmarknad och annan sevärdhet.

Våren 2025, Polen. Bussresa med Lönnsbussar och båt från Nynäshamn till Gdansk, Gdynia och Sopot. Tre kustpärlor i Polen.

O.B.S. priserna gäller 2024.

Dag 1: Avresa Hofors för resa till Nynäshamn där Polferries bekväma båt Nova Star lägger ut från kaj, kl 18.00. Middag och samkväm ombord.

Dag 2: Vi äter frukost före ankomst till Gdynia kl 12.00. Vår svensktalande guide och även ägare av Pensionat Linné möter oss vid ankomsten. Äventyret börjar direkt, Vi ska åka båt på kanalen Elblaski, Båten går både på land och i kanalen. En av få attraktioner i världen med denna annorlunda lösning. En slussning på land! Båtresan tar ca 3 timmar. Dagens lunch består av en picknink från bussen. Det är dags att åka till vårt boende under resan, Pensionat Linné i Jastrzebia Góra en lite fin stad vid Polska kusten. Incheckning och middag på Linné.

Dag 3: Idag gör vi ett besök i Trestadsområdet Gdynia-Gdansk-Sopot. Vi gör guidade turer med vår guide Robert, i de tre städerna som ligger som ett pärlband längs kusten. Dagens lunch serveras i gamla stan i Gdansk. Ett besök görs även på Solidaritets centrum på varvet i Gdansk. Vi försöker även att passa in orgelkonserten i Oliwa Katedralen. Åter till Linné för lite egen tid och middag.

Dag 4: Efter frukost är det dags att stiga in i bussen för att uppleva mer av Polen. Kanske den mörka tiden då landet var invaderat under andra världskriget. Vi ska köra ut på den långa halvön med det knepiga namnet Hel. Här finns massor av krigsminnen och historia. Men nu, ett semesterparadis för Polackerna. En god fisklunch serveras ute på yttersa spetsen på Hel. Vidare till de stora skogarna där Polens största massgravar efter kriget finns. En stark upplevelse. Vi försöker även hinna med ett besök på köpcentrum för lite billig shopping. Åter till Linné för middag. Efter middagen (för de som vill) besöker vi ett av världens största Whiskyhus. I baren finns över 2000 olika sorters Whisky. Huset är öppet 356 dagar/år 24 timmar/dygn och finns i Guinness rekordbok. Detta paradis för Whiskyälskare ligger på promenadavsånd från hotellet.

Dag 5: Vi tar farväl av Linné och familjen Mackowski för denna gång. Resan går genom Szymbark där vi får se en uppochner vänd värld och världens längsta handsågade planka, världens längsta flygel m.m. Dagens lunch serveras på ett Kaszubiskt världshus i Wyczechowo där vi äter deras nationalrätt. Spännande! Vår båt lägger ut från Gdansk kl 18.00. Middag och samkväm ombord.

Dag 6: Frukost serveras ombord. Vi lägger till i Nynäshamn kl 12.00. Sedan återstår en bekväm bussresa upp till Hofors.

Fakta: Resans länd är 6 dagar.

Resans pris 2024 är: 8 450/ person. O.B.S. Priset för2025 får vi avvakta lite med.

Bussresa, del i tvåbädds utsideshytt, 5 st frukostar, 4 st luncher, 5 st middagar, guide och entréer. Tillägg 2024: enkelrum 950:- Enkelhytt: 1175:-

Vid frågor kontakta: Ann-Christin Sellfors-Forsling 070-36 41 683

mail: ann-christin.sellfors-forsling@telia.com

#visesihofors2024