Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Samorganisation Gävle

Äldreresa 2024

PRO Gävleborg anordnade en Äldreresa 4-5 februari.

PRO distriktets Äldregala på Cinderella

Vi var 34 PRO-medlemmar från Hudiksvall, Söderhamn och Gävle som reste med Lönns Buss till en väntande Cinderella i Stockholm.

Efter en härlig buffémiddag och lite shopping samlades alla i stora lokalen Ètage.
Klockan 21.00 startade galaföreställningen. Den pratglade och humoristiske underhållaren Jacke Sjödin var kvällens konferencier.
Angelica Jonsson och Robin Hörnkvist började med att bjuda på ett antal schlagers och rock'n roll låtar och det blev en fantastisk stämning. David Lindgren och hans fru Kristina övergick till att sjunga musikalnummer, smäktande ballader och hårresande duetter. Nästa inslag stod Klars Norberg för och hans repertoar bestod av opera, visor och naturligtvis mera rock'n roll låtar. Det blev omöjligt för publiken att sitta still och som tur var fanns en liten yta framför scenen att dansa på. Per-Åke Stockbergs husband skötte musiken under hela kvällen och när klockan slagit midnatt avslutades föreställningen.

Dagen efter blev det sovmorgon och brunch innan olika underhållningar tog vid och Äldregalan avslutades med en show med Quiz där några av artisterna deltog.

Både resan med den numera rödmålade kryssaren Cinderella och bussresan bjöd på fint väder. Information om kommande resor, bl a distriktets Polenresa i maj, sköttes av reseledaren. Det kändes positivt att lära känna nya vänner från distriktet och känslan av gemenskap stärktes.

Tack till alla PRO-resenärer, till vår lugna fina chaufför Göran och ”På återseende”.

Lars Norlander,
Hudiksvall, reseledare