Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Valbo
Kön ringlade lång när PRO Valbo inledde verksamheten efter sommaruppehållet med en sillsexa på Furugården. Foto: Agneta Laritz

Kön ringlade lång när PRO Valbo inledde verksamheten efter sommaruppehållet med en sillsexa på Furugården. Foto: Agneta Laritz

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Många kom till sillsexan

75 kom när PRO Valbo fredagen den 18 augusti hade första samlingen efter sommaruppehållet, i form av en sillsexa på Furuviksgården.

Sillsexan ersatte den traditionella surströmmingskalaset som föreningen ordnat i många år. Men inte i fjol, eftersom det inte då gick att uppbringa någon surströmming så festen måste ställas in och bristen på strömming är fortsatt stor i år.
Föreningen vågade därför inte satsa på något surströmmingskalas i år, istället fick det bli en sillsexa lite påpassligt efter surströmmingspremiären den 17 augusti.
Istället för den jästa delikatessen var det sill i alla dess former som serverades; matjesill, senapssill, inlagd sill, skärgårdssill och Brantevikssill. Till sillen bjöds alla tilltugg som krävs, kokt potatis, gräddfil, ost, hårt och mjukt bröd.
Sillsexan var populär och inte minst matjesillen försvann i rasande takt - så stor att köksgruppens Rune Norén måste göra en snabb räd ut för att inhandla mer.
Kaffe med kaka satte sedan punkt för eftermiddagens förtäring.

Text: Ulf Lindman