Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Gävleborg
Kurs
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Utbildning för KPR och RPR ledamöter

21 förtroendevalda med uppdrag i Kommunala pensionärsråd KPR eller Regionens pensionärsråd RPR deltog i PRO distriktets utbildning den 11 nov hos CFL i Söderhamn.

Carina Benjaminsson, sakkunnig hos PRO Riks gav första en bakgrund till rådens tillkomst och fortsatte därefter med att ta upp olika bevakningsområden som bostadsfrågor, uppföljning av beviljade statliga bidrag till kommunerna mm. Under Coronatiden har verksamheten i råden varit minimal vilket innebär att nu gäller det att komma igång och följa upp hur det är i kommunerna då det gäller äldrefrågor. Kontaktytor för råden, otryggheten för äldre, digitaliseringen samt utredningen om en äldreomsorgslag kommer att vara viktiga områden framöver. Carina avslutade med ”PRO kräver en uppryckning av äldreomsorgen, långsiktiga satsningar, bra personalresurser, goda levnadsförhållanden samt obligatoriska pensionärsråd”. Deltagarna var eniga om att uppdra till PRO Riks att fortsätta arbeta för en lag om pensionärsråd i alla kommuner.

Lärare

Carina Benjaminsson, sakkunnig hos PRO Riks

Tord Tallmarker som ansvarat för utbildningsdagen avslutade med att tacka Carina och önska deltagarna lycka till i uppdraget.

Text: Text Maj-Britt Norlander och foto Ralf Ivarsson