Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Bohuslän
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Årsmöte 2022

PRO Bohusläns årsmöte 2022 hölls på Lökebergs Konferenshotell torsdagen den 24 mars.

Äntligen kunde vi hålla ett årsmöte fysiskt, mycket efterlängtat.

Vi började med underhållning av Esterz band från Uddevalla, här var det verkligen fart på tonerna. Deras repertoar bygger mycket på den irländska musiken, den är verkligen medryckande. En del allsång fanns med på repertoaren, här fick vi verkligen lufta lungorna. Med tanke på situationen i Ukraina avslutades framträdandet med sången i natt jag drömde, en fredsång skriven av Ed Mc Curdy, men med svensk text av Cornelis Vreeswijk, mäktigt att höra PROare stämma in och sjunga med i sången.
Efter detta beslöt mötet om att göra ett uttalande mot kriget i Ukraina. Ove verkställer det.

Sedan började de sedvanliga årsmötes förhandlingarna, till att leda dagens förhandlingar valdes Gert Larsson och Irene Börjesson, som sekreterare valdes Ann-Christine Friberg och Inger Eriksson. Uppdraget skötte de med bravur.

Till årsmötet var inbjudna gäster från våra närliggande distrikt Göteborg, Norra Älvsborg och Skaraborg.

Som gäst från PRO Riks var vår ordförande Christina Tallberg som hade sin man med som följeslagare. Hon höll ett mycket bra anförande som inte bara blev en monolog, utan blev en dialog med årsmötes deltagarna. Tusen tack Christina. Distriktet överlämnade en gåva, i form av en bok om Bohuslän som skall påminna henne om vårt vackra landskap och besöket hos oss.

Christina Tallberg hade på sig en vacker virkad brosch. Hon berättade att hon fått den veckan innan vid ett besök i Lindesberg där man tillverkade dessa i Ukrainas färger.

Jag måste säga att den mat som serverades på Lökebergs slår det mesta, där fann allt man kan tänka sig i matväg.
Till slut ett stort tack till vår administratör Lena Törnqvist, som ser till att allt fungerar vid ett stort arrangemang som årsmötet.

Text: Ove Göransson