Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Ångermanland

År 2023

PRO Björna

Vinnarna PRO Björna. Foto: Pgf

Årets DM-final för PROvetarna genomfördes i Kramfors den 24 maj.Arrangör för årets tävling var PRO Samorganisation Kramfors och Malte Norberg, ordförande i PRO Sandöbroarna, kunde hälsa välkommen till de 4 lag som hade kvalificerat sig till finalen, PRO Björna-Gideå, PRO Ramsele-Edsele, PRO Sandöbroarna och PRO Älandsbro.

Tävlingen var uppdelad i 3 omgångar och efter två omgångar var det två lag som låg i topp, nämligen PRO Ramsele-Edsele och PRO Älandsbro och med PRO Björna-Gideå på tredje plats.
Efter tredje omgångens frågor kunde tävlingsledaren PG Forslund meddela att det måste bli utslagsfråga för att kora vinnaren eftersom PRO Björna-Gideå och PRO Älandsbro hade uppnått samma resultat. Efter genomförd utslagsfråga stod PRO Björna-Gideå som segrare. PRO Älandsbro belade andra platsen och PRO Ramsele-Edsele slutade trea.
Vinnande lag går nu vidare till regionfinal som är i Umeå den 29 augusti.

Därefter avslutades tävlingen med prisutdelning och PG Forslund framförde ett stort tack till Per Callin som gjort alla kluriga frågor, till distriktets kanslist Ulla Sedin som skött förberedelserna på ett utmärkt sätt samt till Malte Norberg för ett fint och gemytligt värdskap.
PGF
Tävlingsansvarig

Deltagarna

Samtliga lag som deltog. Foto: Pgf

Funktionärerna

Viktiga personer. Foto: Pgf