Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaksala-Danmark

Välkommen till Vaksala-Danmark!

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i vår pensionärsförening här i Vaksala-Danmark. (Vaksala, Årsta, Sävja, Danmark, Vilan, Nåntuna och Funbo)

Idag 27/11 skulle vi ha haft höstmöte för viktiga beslut. PRO har gett föreningarna rätt att ställa in och fatta dessa beslut.
Med anledning av risk för coronasmitta har PRO beslutat att föreningarna får göra undantag från stadgarna och ställa in höstmötet. Där skulle beslut om medlemsavgift, verksamhetsplan och budget för 2021 tas. I stället får styrelsen fatta dessa beslut och därefter informera medlemmarna. Vår förening har tagit restriktionerna på största allvar och beslutat att ställa in höstmötet, som skulle ha ägt rum idag fredag 27/11.
Styrelsens beslut är att medlemsavgiften 2021 blir oförändrad, 280 kr. Av dessa går 170 kr till PRO:s riksorganisation, 50 kr till PRO-distriktet, 8 kr till Uppsala PRO-föreningars Samorganisation, 2 kr till UPS (Uppsala Pensionärers Samarbetsråd) och 1 kr till ABF. Återstår 49 kr per medlem som föreningen disponerar för egen verksamhet. Budget 2021PDF Verksamhetsplan 2021PDF

Klicka på +-tecknet så får du mer information

Bedrägerier mot äldre. Försök inte lura migPDF
4 träffar med filmer, deltagarmaterial, som ger kunskap om hur man som äldre kan skydda sig mot bedrägerier. Ev. besök av polis och/eller någon från Uppsala kommun.
Max. 10 deltagare. Första träff onsdag 14/10 kl. 13.00. Lokal: Danelid. Eget fika. Anmälan till Märit Färnlöf marit.farnlof@outlook.com (helst), 073-800 20 72 senast 10/10.

Släktforskning fortsätter som vanligt på tisdagar kl 9.30 och 13.00 för information kontakta Märit Färnlöf marit.farnlof@outlook.com (helst), 073-800 20 72 

OBS!
Höstens Bokcirkelträffar
Höstlunchen på Kamratgården 21/10
Höstmöte i Sävja kyrka fredag 27/11
OBS!

Vi har beslutat att skjuta upp till nästa år sådana aktiviteter som vi måste boka guidning, buss e.d. för. Även planerade, t.ex. författarbesök av Kjell Eriksson, som av kostnadsskäl behöver få fler än 50 deltagare.

Ev. frågor till Märit Färnlöf marit.farnlof@outlook.com (helst), 073-800 20 72

Programblad för hösten 2020PDF
under förutsättning att normal verksamhet kommer igång .

Vi har genomfört Panterboulen med spel i 8 grupper och som fungerade väl både spelmässigt och ur ett covid-19-perspektiv. Eftersom i stort sett alla större bouletävlingar varit inställda under sommaren så var vår tävling extra mycket uppskattad i år. Gruppspelet genomfördes under augusti månad. Gruppsegrarna samt tvåorna i varje grupp gick vidare till slutspel. Två av våra sex lag gick vidare till slutspel som spelades i Gottsundahallen den 11 september. Finalspelet bestod av 16 lag trippel, vilket innebär 48 personer. Vi lyckades genomföra slutspelet på ett mycket corona-säkert sätt. Som om inte det vore nog så vann vårt lag 2 med Sture Jansson, Maggi Lindén och Gösta Persson finalen och blev därmed slutsegrare.

Resultat finalspel Panterboule 2020PDF
Sluttabeller Panterboule hösten 2020PDF

Vi människor är gjorda för rörelse. Träning förbättrar vår muskelstyrka och balans. Genom träning får du en god fysik och du bevarar din självständighet och livskvalitet.

Skriv ut FriskvårdskortetPDF

Just nu är det många av oss äldre som känner stor oro på grund av Coronaviruset covid-19, och många frågor väcks: Hur undviker jag att bli smittad? Törs jag gå på PRO-mötet och vågar jag träffa mitt barnbarn på lördag? I denna nya och ovana situation är det särskilt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens, kommunernas och regionernas beslut och rekommendationer.

2020-03-13 I PRO har vi gått ut med rekommendation till föreningar, samorganisationer och distrikt att skjuta upp större sammankomster. Detsamma gäller för riksorganisationens arrangemang.

PRO är en stor folkrörelse med många medlemmar och förtroendevalda. Det innebär att vi i varandra har en fantastisk möjlighet att stötta varandra i besvärliga tider. På PRO:s kansli pågår det just nu ett arbete för att hitta former för att hålla kontakt med oss medlemmar när större fysiska möten måste begränsas.

Jag vill ändå rikta mig särskilt till distrikts- och föreningsordföranden, medlemsansvariga, kontaktombud, cirkel- och gruppledare och andra förtroendevalda. Jag vill uppmana er att organisera ringkedjor eller på annat sätt tar kontakt med era medlemmar för att höra hur ni har det och hur ni mår.

Det viktiga är att vi tillsammans hittar former för att hålla kontakt med varandra. Den mänskliga kontakten är särskilt viktig just nu. PRO som organisation finns till för våra medlemmar här och nu. Inom kort kommer PRO att ge ut en broschyr med tips och idéer på alternativa aktiviteter i en tid då det är svårare att träffa varandra.

Vi vet inte hur länge detta kommer att pågå och hur spridningen ser ut i samhället. Under den här tiden ska vi självklart följa myndigheternas råd om till exempel god handhygien och att inte utsätta varandra för smitta.

PRO kommer fortlöpande att informera er medlemmar, och även tipsa om andra aktiviteter än fysiska möten. Jag tar därför tacksamt emot era bästa tips och idéer!

Hälsningar

Christina Tallberg

Ordförande PRO

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PROpensionären söker webbredaktör

  PRO:s medlemstidning PROpensionären, Sveriges största pensionärstidning, kommer under 2021 att utveckla en nätversion av papperstidningen. Vi söker nu en webbredaktör som ska sköta den nya webbtidningen, och även ha hand om de sysslor av administrativ art som förekommer på redaktionen.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Missa inte veckans adventschansen!

  Missa inte Andra Adventschansen! 2 PRO-medlemmar har möjlighet att vinna varsitt presentkort på Nordic Choice Hotels till ett värde av 1 000 kronor. Delta mellan 30 nov-6 dec.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Harald stängt i dag mellan 16.00-18.00

  På grund av uppdatering av vårt medlemssystem Harald kommer det inte att gå att logga in under tiden 2020-11-30 16.00-18.00.

 • Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds
  Vård & omsorg

  Bra med fast omsorgskontakt i hemtjänsten

  Pensionärernas Riksorganisation, PRO, delar hemtjänstutredningens uppfattning att äldre med hemtjänst bör ha en fast omsorgskontakt. Idag överlämnade utredaren, riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L), utredningens förslag till regeringen. Omsorgskontakten ska ha titeln undersköterska, eftersom den bland annat får medicinska uppgifter.

 • Vård & omsorg

  Våld mot kvinnor går inte i pension

  Coronapandemin har påverkat vårt samhälle på ett sällan skådat sätt. En mycket allvarlig konsekvens av de restriktioner som införts för att minska smittspridningen är att mäns våld mot kvinnor har ökat. Med anledning av internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor som infaller idag, den 25 november, vill PRO särskilt lyfta frågan om våld mot äldre kvinnor.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet