Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Handen

Välkommen till PRO Handen

Vi är en vital förening med i dagsläget ca 900 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa. Vi finns på Runstensvägen 38. 136 45 Handen. (PRO-Villan)

E-postadresser, mobilnummer. Har du inte anmält ditt mobilnummer och / eller din E-postbredband.netadress kontakta vår ansvariga för medlemsregistret Barbro Hellron på E-post. barbro.hellrom@bredband.net eller tfn 070-2711414

Studieupptakt 24 augusti. Kaffe serveras från klockan 10.00. Mera information om höstens cirklar finns nu nummer av...... áPRO PÅ. (nr 5)

Renovering av PRO-villan. Om några veckor startar den planerade renoveringen av PRO-villan. Det som kommer att ske är byte av fönster i den äldre delen (Köket, sal 2 samt övervåningen). Den putsade fasaden i den äldre delen kommer att renoveras. Tidplan för arbetet är följande: Vecka 35 byte av fönster. Vecka36 och 37 fasadarbeten. I samband med fönsterbyten kan det bli svårt att använda vissa utrymmen, det kommer också innebära att viss del av parkeringen kommer att användas av entreprenören. En mera detaljerad tidplan kommer att anslås i PRO-villan innan arbetet startas. Verksamheten i stora salen kommer inte att påverkas av de planerade arbeten. Styrelsens förhoppning är att det ska gå smidigt att genomföra renoveringen.

Surströmingsfest fredagen den 16 september med start klockan 16.00 skall vi för tredje året i rad ha en surströmmingsfäst i PRO-villan. Många tycker vi hade en trevlig fäst förra hösten. Vi har samma upplägg som i fjol, men nu kommer vi att kunna vara flera en 50 deltagare. Du / ni som vill vara med måste anmäla er senast den 7 september i samband med onsdagskaffet i PRO-Villan. Betalningen skall ske vid anmälan dvs kontanta slantar ( ej mynt) Pris 100 kronor. Då ingår Surströmming, mandelpotatis, lök, bröd och ost. Du / Ni tar själva med er det ni vill dricka.

Rundtur i kommunen fredagen den 23 september klockan 9.00 avgår bussen från Källvägen. Återigen får vi guida visning av vår kommun. Göran Svensson kommer att vägleda oss bland allt nytt och gammalt. Vi kommer att ta rast vid halvtid med kaffe och bulle i PRO-villan. Kostnaden för det hela blir 50 kronor.Som ska sättas in på Pg 383811-7 senast 5 september, vilken även är sista anmälningsdagen. Resan subventionerar föreningen.

Vitbord på Eckerölinjem. I oktober (prel. den 13 oktober) åker vi till Grisslehamn för att avnjuta ett viltbord ombord på Eckerölinjen. Färjan avgår 10.00. Vi åker från Källvägen (norra ingången Haninge Centrum klockan 7.00) På bussresan hittar vi på lite förströelse som får tiden att gå lite snabbare. På båten kommer vi att ha tillgång till ett konferensrum där vi kan förvara väskor och gjorda inköp. Vi är hemma igen ca 17.30. Pris ej faststält kommer att anslås på studieupptakten den 24 augusti. Är du intreserad att åka så anmäl dig / er på listai PRO-villan eller på e-post

Sommarcaféet öppnar onsdagen i vecka 25 0ch är öppet varje onsdag t o m vecka 33.

Välkommen att lösa melodikrysset även i höst tillsammans i PRO-villan. Preliminära dagar för melodikrysset i höst. 24 september, 8 oktober, 22 oktober och 19 november Från kl. 09.30 är det framdukat kaffe och smörgåsar, som ni fixar själva, till en kostnad av 20 kr. (kaffe kort gäller). Anmäl dig till Karin på hemtelefon 08-741 01 13 eller mobil 073-936 29 73.

Nya notiser om promenadens kommande program

PROmenaden alltid på tisdagar klockan 11.00 vid Eskilskyrkan. Program Juli och Augusti.Vissa ändringar kan ske. Carina 070-653 77 55

16/8. Fjärdlång eller annat.

23/8. Tyresta ev. Svamp.

30/8. Vattentornet mm.

Ni kan nå någon Styrelsemedlem i PRO villan under onsdagarna kl.10.00 - 12.00 då även expiditionen är öppen.


PRO Villan

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet