A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO ställer upp när det behövs

PRO Skånes styrelse har med anledning av Covid-19 (Coronaviruset) beslutat att ställa in alla kurser, konferenser och tävlingar fram till och med DM i Boule som hålls i början av augusti. Årsmötet 16 april ställs in och skjuts framåt, vi återkommer med nytt datum.


Kansliet har öppet: Måndag-torsdag: 9-15. Fredag: Stängt

 

Sverige, Europa och världen har drabbats av Coronavirus. Detta påverkar oss alla. Vår sjukvård arbetar för högtryck. Vår ekonomi påverkas negativt. Vårt sociala umgänge begränsas

Folkhälsomyndigheten har gått ut med rekommendationer till personer som är 70 år och äldre. Dessa rekommendationer innebär att vi äldre ska begränsa våra sociala närkontakter. Vi ska hålla oss hemma så mycket som möjligt. Vänner och släktingar ska försöka undvika träffa äldre släktingar.  Besök på äldreboenden och inom sjukvården undviks. Vi ska hålla oss hemma om vi känner oss det minsta krassliga. Allt detta i syfte att begränsa smittspridningen så mycket som möjligt.

Detta påverkar PRO:s arbete. I PRO Skåne har vi ställt in alla våra möten. Vårt årsmöte flyttas till ett senare tillfälle Styrelsen kommer inte att ha några sammanträden den närmaste tiden. AU tar de beslut som är nödvändiga.

Våra föreningar uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Många föreningar har redan ställt in mötesverksamheten. Vissa har vissa sammankomster utomhus som t.ex. stavgång och boule. Föreningarna avgör detta själv.

Verksamheten inom PRO bygger på social samvaro. För många medlemmar är träffarna inom PRO-föreningen veckans höjdpunkter. I det rådande läget finns det en risk för att ensamheten och isoleringen ökar bland våra medlemmar.

Vi uppmanar därför de förtroendevalda i våra föreningar att ta kontakt med sina medlemmar. Slå en signal eller skicka ett mejl till dem som har dator och fråga hur den enskilde medlemmen mår och om hjälp behövs. PRO ställer upp inte bara för att förhindra smittspridningen. PRO ställer upp för våra medlemmar.

Från distriktet sida kommer vi inte bara att skicka ut Skåne-nytt. Vi kommer också via PRO Skånes hemsida att lägga ut ett veckobrev där vi informerar om det aktuella läget Vi befinner oss i en extraordinär situation. Hur länge denna varar kan vi inte se idag. Samhället kommer att gå tillbaka till det normala igen någon gång.

Under tiden tar vi väl hand om varandra och bryr oss om varandra.

Jan Andersson

Ordförande PRO Skåne

 
Mer information finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Aktuellt från Skåne

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.