Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Femtinge Teater twistar loss!

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Händelserikt hos PRO Vaggeryd hösten 2023

Här kommer en kort resumé från hösten 2023.

Fullt fart när Femtinge twistade loss

PRO och SPF i Vaggeryd träffades i Folkets Hus för att tillsammans lyssna till Femtinge Teater som framförde gamla goda melodier som spelades i folkparkerna på 1950- och 60-talet. Bland andra hyllades Lill-Babs och Lennart Hyland.

Femtinge avslutade med att twista loss till " Lets twist again". Det blev en mycket trivsam och medryckande eftermiddag.

Studiebesök på Bankgården

Besök på Bankgården i Vrigstad. Bankgården innehåller bankmuseum och ett småborgerligt hem. Där finns tre generationer bankbyggnader. Det första startade 1867. Studiebesöket var mycket intressant med två väldigt duktiga guider som berättade som livet för länge sedan.

Vi avslutade dagen med lunch på Vrigstad värdshus med god mat. Där fick vi också besök av Svante Stenervik som berättade om hur han tog över ansvaret för värdshuset för 28 år sedan.

Trevliga trägubbar på månadsmötet

Månadsmöte på Folkets Hus. Mötet inleddes av ordförande Ronnie som hälsade oss välkomna. Sekreteraren Liisi informerade om budget för kommande år och om de olika aktiviteterna som kommer att finnas 2024. Mer info kan man hitta på nätet.

Så kom vår gäst Roger Randow som visade sina trevliga trägubbar och som också visade bilder på originalen på filmduken. Det blev mycket igenkännande och en trevlig eftermiddag som avslutades med fralla, kaffe och pepparkakor.

Studiebesök på Steelnova

Ett 30-tal PRO:are har besökt Steelnova och fick guidad genomgång av företaget och dess verksamhet. Ägarna Johan Svensson, Bo Andersson guidade oss tillsammans med Jörgen Åberg.

Medan vi bjöds på fika berättade ägarna om hur de startat och vidareutvecklat företaget. Det var mycket uppskattat att få gå runt och se hur rören bearbetades av både robotar och människor.

Julfest med god mat och tomte

Traditionsenligt avslutade PRO Vaggeryd året med julbord. Den goda maten hade lagats Furugårdens kök. Innan vi fick äta och njuta så kom en grupp småtomtar från Petersborgs förskola och underhöll med ett antal rörelsesånger. Som tack kom även tomten på besök med klappar till barnen. Sen var det dags att njuta maten och umgås med varandra.

Julfesten avslutades dragning på entrébiljetterna innan vi önskade varandra GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Text och foto: Anita Blomgren

Studiebesök på Bankgården.

Roger Randow visade sina trevliga trägubbar

Guidad visning på Steelnova.

Både tomte och god jul på julfesten.

Text: Anita Blomgren