A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vård & omsorg

Få koll på läkemedel i ny webbutbildning

Din vägledare i denna utbildning är den virtuella Apotekaren som vi laddat med vår gemensamma kunskap, erfarenhet och pedagogisk förmåga.

I vårt projekt Koll på läkemedel finns nu en webbutbildning med verktyg att påverka äldres läkemedelsbehandling. Webbutbildningen kan genomföras enskilt eller i en studiecirkel i din PRO-förening.

2015-01-30 Kunskap om läkemedelsbehandling för den äldre patienten är bristfällig inom stora delar av vården. Det är därför viktigt att du som äldre patient har goda egna kunskaper om och förståelse för vad läkemedelsbehandling innebär.

Koll på läkemedel erbjuder information och olika verktyg till patienter, förskrivare, vårdpersonal och anhöriga med flera, som handlar om läkemedel och äldre. Den nya webbutbildningen är ett sådant verktyg.

– Många människor, inte minst äldre, kan och vågar inte ifrågasätta vårdens bedömning.  Med den nya webbutbildningen erbjuds fördjupad kunskap för alla patienter och på så sätt kan vården bli bättre, säger Sten Boström, PRO:s sakkunnig i vårdfrågor.

Ta del av webbutbildningens fyra delarOm projektet Koll på läkemedel 

Koll på läkemedel är ett samarbete mellan Pensionärernas Riksorganisation (PRO), Sveriges Pensionärs Förbund (SPF) och Apoteket för bättre läkemedelsbehandling till äldre. Samarbetet har pågått i snart fem år. Syftet är att utbilda och stödja patienter så att man själv kan agera för en bättre behandling.

Läs mer på projektets webbplats

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.