A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Träff med Alliansledamöter i riksdagen

PRO:s ordförande träffade Alliansledamöterna i riksdagens socialutskott och socialförsäkringsutskott. (Foto: Melker Dahlstrand)

Varje år bjuder Alliansledamöterna i riksdagens socialutskott och socialförsäkringsutskott in PRO och de andra pensionärsorganisationerna till en träff. I dag var det dags för årets träff och PRO:s ordförande Curt Persson var på plats.

2014-03-19 - De kände till att vi hade haft vår landsomfattande aktionsdag i fredags då vi protesterade mot att inkomstklyftan ökar mellan pensionärer och löntagare. De är medvetna om problemet med underfinansieringen av pensionssystemet men gav inget besked om vad som händer i pensionsgruppen, berättar Curt Persson.

Problemet underfinansieringen

Den 12 mars lämnade pensionsgruppen, som består av Allianspartierna och Socialdemokraterna, en rad förslag men inget förslag som löser problemet med underfinansieringen av systemet.

- Vi har tillsammans med de andra pensionärsorganisationerna lämnat förslag om att slopa premiepensionssystemet och använda pengarna till inkomstpensionssystemet. Då skulle inte pensionssystemet vara underfinansierat längre.

Att PRO:s medlemmar är frustrerade och arga för att det händer så lite när det gäller pensionerna och skatten framförde pensionärsorganisationerna till Alliansledamöterna.

- Genom att träffa politikerna kan vi berätta om den stämning som är bland pensionärer i landet. Vi vill nu se bättre förslag innan valet, berättar Curt Persson.  

Mer fokus på psykisk ohälsa

Under träffen med Alliansledamöterna diskuterades förutom pensionssystemet regeringens satsning för de mest sjuka äldre.

-De vill fortsätta arbetet med att förbättra för de mest sjuka äldre. Särskilt pratade vi om säkerhet, hur fallolyckor kan undvikas, och vikten av att sätta fokus på psykiatri för äldre. Många som får en demensdiagnos är i själva verket deprimerade, berättade Curt Persson.

Inför valet fortsätter vi i PRO lyfta fram frågor om en bättre vård och omsorg för äldre. Läs mer på pro.se/val2014 om vilka krav PRO ställer på politikerna. 

Dela den här artikeln:

Kommentera artikeln

Kommentarer

Den här artikeln har inga kommentarer än.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.