A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

PRO:s sakkunniga kritiska mot klasskillnader inom äldreomsorgen

Anders Thoré, sakkunnig pensionärers ekonomi på PRO och Susanne Öhrling, sakkunnig äldreomsorgsfrågor på PRO. Anders Thoré, sakkunnig pensionärers ekonomi på PRO och Susanne Öhrling, sakkunnig äldreomsorgsfrågor på PRO.

Tidningen Expressen gör en stor granskning av lyxiga äldreboenden och intervjuar då PRO som är kritiskt mot klasskillnaderna. Privata aktörer gör mångmiljonvinster på fattiga pensionärer och kommunerna väntar in i det längsta väntar med att bevilja äldre omsorgsboende, skriver tidningen.

2018-09-24 – Det är billigare för kommunerna att ge hemvård än att bevilja särskilt boende, men naturligtvis till en viss gräns. Kommunerna väntar många gånger in i det sista att bevilja vård- och omsorgsboenden, säger Susanne Öhrling.

Hon berättar också att hon ofta får samtal från anhöriga som är oroliga för sina föräldrar eller andra närstående personer med låga inkomster.

– Äldrevården har blivit en klassfråga, säger Susanne Öhrling.

Anders Thore betonar hur hårt en låg inkomst slår senare i livet.

– Klasskillnaderna blir nästan större efter pensioneringen. De som har de lägsta inkomsterna har inga valmöjligheter alls i livet, säger Anders Thoré, sakkunnig pensionärers ekonomi hos PRO i artikeln.

Läs hela artikeln i Expressen här.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.