A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

PRO på möte i riksdagen om kontantfrågan

Björn Eriksson, fd rikspolischef och initiativtagare till Kontantupproret höll i mötet i riksdagen. Björn Eriksson, fd rikspolischef och initiativtagare till Kontantupproret höll i mötet i riksdagen.

Kontantupproret höll möte i riksdagen och planerar nu inför det kommande riksdagsvalet 2018. Hur för man upp kontantfrågan på den politiska dagordningen?

2017-09-26 För många äldre är kontantfrågan en självklar del av vardagen och 25 procent av väljarkåren består av pensionärer. Trots det väljer allt fler butiker och företag den kontantlösa vägen. Därför arbetar PRO vidare i samarbete med bland annat Kontantupproret för att våra medlemmars önskemål ska tillgodoses.

Kontantupproret är ett löst sammansatt nätverk av intresseorganisationer som PRO, samt politiker, intressenter och privatpersoner med den gemensamma nämnaren att nyansera kontantfrågan.
Under mötet diskuterades bland annat situationen med bilprovningen. De privata aktörerna tar exempelvis inte kontanter men de utför en offentligt rättslig funktion. Borde de då inte omfattas av samma regler som gäller för det offentliga? 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.