A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

PRO om vårbudgeten: "Förväntar oss mer satsningar på äldre framöver"

Christina Tallberg ses på bilden. PRO:s ordförande Christina Tallberg uttalar sig efter vårbudgeten 2019 har presenterats.

På onsdagen presenterade regeringen, med stöd av C och L, en vårändringsbudget. PRO välkomnar de satsningar på äldreomsorgen på 800 miljoner som tidigare har beslutats av riksdagen.

2019-04-10 – Vi välkomnar satsningar på äldreomsorgen. Vi kan se att behovet av mer resurser ökar, i takt med att befolkningen blir äldre, och vi förväntar oss att regeringen satsar ännu mer på äldre under kommande år, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

– Att satsa pengar på äldreomsorgen är viktigt av flera orsaker. Det handlar både om att de äldre får en bra omsorg av hög kvalitet, vilket ger en trygghet för anhöriga och närstående. Det handlar också om att satsningarna ger möjlighet till fler arbetstillfällen i hela Sverige, och goda arbetsvillkor med en bättre arbetsmiljö för personalen, säger Christina Tallberg

I vårändringsbudgeten avskaffar regeringen, med stöd av C och L, satsningen på träning för äldre. Hela satsningen på 20 miljoner kronor dras in. PRO är kritiska till att stödet dras in.

– Vi beklagar att regeringen tar bort satsningen på träning för äldre. Vi vet att träning har positiva effekter på hälsan, vilket leder till en ökad livskvalitet och en friskare befolkning, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.