A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Här överlämnar PRO 75.000 namnunderskrifter till statsminister Stefan Löfven

PRO:s ordförande Christina Tallberg med PRO:s 400 meter långa namninsamling med 75.000 namn. PRO:s ordförande Christina Tallberg med PRO:s 400 meter långa namninsamling med 75.000 namn.

I dag överlämnade PRO vårt 400 meter långa upprop med 75.000 namn och våra krav till regeringen och statsminister Stefan Löfven med budskapet: HÖJ DEN ALLMÄNNA PENSIONEN!

2018-08-27 Här överlämnar PRO namninsamlingen.

Sedan i våras har PRO drivit kampanjen ”Medges ej”. Många pensionärer har svårt att få vardagen att gå ihop, och ingen ska behöva känna oro inför att gå i pension, anser PRO. Engagemanget i frågan har varit mycket stort. Närmare 75.000 har skrivit under uppropet som lämnades över i formen av ett 400 meter långt kvitto för att sätta fokus på den ekonomiska utsatthet som är verklighet för en stor grupp pensionärer i Sverige i dag.

– Det är väldigt bra att så många deltog i vår namninsamling. Nu ska jag ställa frågan igen till de övriga partierna: vad vill de göra för att höja den allmänna pensionen? Kommer de att tillföra mer pengar till pensionssystemet? Det är en av de avgörande frågorna, säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

Här kan du läsa PROpensionärens stora enkät med partierna om äldrepolitiken inför valet.

Här överlämnar PRO namninsamlingen till Stefan Löfven i Rosenbad. FOTO: Anneli Nygårds.

Statsminister Stefan Löfven tog emot PRO i Regeringskansliets lokaler i Rosenbad i Stockholm. Han var imponerad av de 75.000 namnen i PRO:s upprop.

– Det visar på vilket tryck det finns på att få rättvisa och bra pensioner. Våra äldre i vårt land ska inte bara ha ett tack för vad de gjort utan även en ekonomisk trygghet. Vi behöver förbättra pensionerna helt klart, säger Stefan Löfven till PRO.

Vad händer nu, vad gör du med namnlistorna?

– Listorna är nu mottagna och vi fortsätter arbeta med våra förslag. Det viktiga nu under valrörelsen är att få till en diskussion om vilka partier som stödjer de här förslagen. Vem tycker vad egentligen? avslutar Löfven.

Läs mer:
Expressen: Krav från 75 000 äldre till Löfven: Höj pensionerna

Aftonbladet: PRO överlämnade underskrifter.

SVT Forum: (1 timme och 40 minuter in i sändningen)

 

Presskonferens i Regeringskansliet. FOTO: Anneli Nygårds.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.