A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Artikelarkiv Ekonomi & pension

 • Därför demonstrerade PRO:are på 40 ställen i Sverige

  2019-10-09 I dagarna höll PRO:are demonstrationer på 40 olika håll i Sverige med syftet att höja pensionerna! Hör Jan Andersson från PRO Skåne berätta mer om varför här nedan. Tillsammans är vi starka.

  Läs mer
 • PRO skriver på Aftonbladet Debatt

  2019-10-04 På dagens debattsida i Aftonbladet skriver PRO om ojämlika och orättvisa pensioner. Artikeln är undertecknad av Christina Tallberg, Lisbeth Staaf Igelström och Jan Andersson i PRO:s styrelse.

  Läs mer
 • PRO i P1 Morgon

  2019-10-03 Hör PRO:s ordförande Christina Tallberg i ett samtal om pensioner i Sveriges Radios P1 Morgon. När Ardalan Shekerabi i veckan tog över som socialförsäkringsminister sa han att pensionerna ska höjas under den här mandatperioden. I P1 Morgons samtal deltar, förutom Christina Tallberg, Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, Ekots politikreporter Birgitta Johansson och programledaren Mikael Kulle:

  Läs mer
 • PRO: Budgeten förstärker dessvärre ojämlikheten

  2019-09-18 Den budget som finansminister Magdalena Andersson (S) presentade idag har ett tydligt fokus på pensionärers ekonomi, med sänkt skatt och höjningar av grundskyddet. PRO är positivt till mycket men noterar dessvärre att budgeten förstärker ojämlikheten mellan olika pensionärsgrupper.

  Läs mer
 • PRO uttalar sig om kontanterna i Daily mail

  2019-08-13 PRO uttalar sig om kontantfrågan i Storbritanniens tredje största tidning, Daily mail, med en upplaga på över en miljon exemplar. Många äldre drabbas när tillgången på kontanter minskar i det svenska samhället. "Små bankkontor har inte kontanter längre, och det finns färre och färre bankomater", säger Jan Andersson, vice ordförande PRO till tidningen.

  Läs mer
 • Se seminariet från Almedalen om pensionssystemets underfinansiering här

  2019-07-09 "När spricker pensionsbubblan? Pensionssystemets underfinansiering är ohållbar". Så lyder rubriken för de fyra pensionärsorganisationernas seminarium i Almedalen 2019. Seminariet filmades och går att se här.

  Läs mer
 • PRO JO-anmäler Pensionsmyndigheten för långa handläggningstider

  2019-07-02 Redan förra året tog det alldeles för lång tid för Pensionsmyndigheten att fatta beslut och betala ut bostadstillägg. Efter protester från bland annat PRO gav regeringen Pensionsmyndigheten i uppdrag att korta handläggningstiderna. Men istället blev köerna ännu längre. Därför väljer PRO nu att JO-anmäla Pensionsmyndigheten.

  Läs mer
 • PRO positivt till att regeringen föreslår tvingande lag för kontanthantering

  2019-06-20 Alla svenska storbanker måste erbjuda uttag av kontanter i hela landet, föreslår regeringen i en remiss till lagrådet. Den nya lagen ska gälla från den första januari 2021.

  Läs mer
 • Läs PRO:s program för Almedalen 2019!

  2019-06-19 PRO närvarar i Almedalen 2019 på ett flertal seminarium. Exempelvis seminariet: "När spricker pensionsbubblan? Pensionssystemets underfinansiering är ohållbar". Och hur påverkas Sverige av att 25 procent av Sveriges invånare är äldre och i USA är flera presidentkandidater 70 +?

  Läs mer
 • Se debatt från Folkhälsomyndigheten där PRO medverkar

  2019-06-17 I Sverige är i dag 900 000 personer 75 år och äldre. Av dessa har 1 av 5 uppgett att de är deprimerade eller djupt nedstämda. Vill du veta mer om vilka faktorer som har betydelse för psykisk ohälsa bland äldre och vad kan vi göra för att vända utvecklingen - se de inspelade föreläsningarna samt paneldebatten där PRO medverkar.

  Läs mer
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.