Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Nynäshamn

Välkommen till PRO Nynäshamn


Pandemin är inte över
Håll avstånden och tvätta händerna


VERKSAMHETSPLAN 2023

Med stöd av föreningens och riksförbundets beslutade stadgar arbetar vi som en intresseorganisation och bedriver verksamheter till glädje och nytta för medlemmarna.

Samarbete och Intressefrågor

Föreningen har samarbetat inom Samorganisationens ram med PRO:s föreningarna i Sorunda och Ösmo. Inom den organisationen har vi haft en gemensam policy mot droger och alkohol. Detta samarbete kommer att fortsätta i den mån vi kan. Tillsammans med de lokala föreningarna av SPF och SKPF driver vi pensionärernas intressefrågor i det Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Vi samarbetar också i de verksamheter för äldre som kommunen bedriver.

Ekonomi

Föreningen får förutom medlemsavgifter in bidrag från sina egna verksamheter samt från Nynäshamns kommun. Bidragen används för att utveckla och förbättra all vår verksamhet.

Medlemsvård

Information om vår verksamhet meddelar vi via vårt aktivitetsprogram som vi delar vi ut på våra informationsmöten i januari och augusti. Information ges också på vår hemsida och via vår Facebookgrupp samt under vinjetten Föreningsnytt i Nynäshamns Posten. Under hösten firar vi de som under året fyllt 80, 85 samt 90 år och mer.

Möten

Expeditionen i Folkets Hus 1 tr. upp bemannas av styrelsen på onsdagar kl. 1300–1500.

Vi har två protokollförda medlemsmöten; Årsmötet i februari och Höst-/budgetmötet i november. Informations/månadsmöte i januari och augusti då vi presenterar vårt Aktivitetsprogram med kurser och friskvårdsaktiviteter samt planerade kultur- och reseevenemang. Det är öppna möten där även icke medlemmar är välkomna. Likaså på våra månadsmöten i april, oktober. Vi avslutar i december med ett ”julfärgat” möte. Vi försöker ha intressanta föredrag och underhållning samt aktuell medlemsinformation för alla som kommer.

Medlemsvärvning

Vid våra informationsmöten och vid våra öppna månadsmöten samt med utskick till vissa åldersgrupper försöker vi värva fler medlemmar. Under våra resor och vid alla tillfällen vid möten med äldre som till exempel vid våra Tipspromenader och Loppisbord erbjuder vi medlemskap i PRO. I vår varierande verksamhet bör det finnas något för alla.

Hemsidan www.pro.se/nynashamn

Med ett aktuellt innehåll på vår hemsida hoppas vi att den är en bra informationskälla

för våra medlemmar både för vad som kommer och vad som tidigare har hänt i ett enkelt arkiv.

Facebook

Information till våra medlemmar ges också via vår Facebookgrupp: ”PRO Facebook”. Där kan alla föreningens medlemmar själva få tillfälle att kommentera och ställa frågor om vår verksamhet. Vår policy för sidan säger att den är till för medlemmar och inbjudna.

E-post nynashamn@pro.se

Vi har en e-postadress till vår expedition dit meddelanden kan sändas om deltagande i våra aktiviteter och andra viktiga meddelanden till föreningen. Den avläses på onsdagen

Hyr Kontakten!

Vill ni ha ett möte med ca 10 – 12 personer och någon av er är medlem i PRO? Vill ni träffas på säkert avstånd ? Då kan vi ha lokalen för er! Första timmen 200 kr sedan 100 kronor per timme.

Kontakta expeditionen !

PRO-föreningarna i Nynäshamns kommun har som uppgift att tillsammans genom Samorganisationen driva alla PRO medlemmars intressefrågor lokalt genom det kommunala pensionärsrådet – KPR – och att med PRO distriktets hjälp göra våra pensionärers röster hörda nationellt.

Vi vill intressera våra medlemmar för studier i för dem intressanta ämnen och locka till olika kulturbesök inom musik, konst och teater. Vi erbjuder deltagande i spännande långa eller korta resor både inom och utom landet.

Vi vill inspirera till friskvårdsaktiviteter inomhus och utomhus, till lättare gymnastik, bollspel och promenader. Där tar vi hjälp av Friskis& Svettis och deras Seniorklubb

Allt detta presenteras i vårt Aktivitetsprogram som utges två gånger per år.

PRO Nynäshamn välkomnar sina medlemmar till sin expedition 1 trappa upp i Folkets Hus vid Stadshusplatsen. Om Du är medlem eller inte så är du lika välkommen på våra månadsmöten där vi för fram aktuell och intressant samhällsinformation eller bjuder på, musik, föredrag och andra kulturupplevelser.

Föreningen har också en möteslokal på Centralgatan 32, Kontakten, där vi kan umgås, studera och ha mindre träffar och som vi hyr ut till våra medlemmar.

Som PRO medlem har vi inom kommunen rabatter i ett antal butiker och restauranter lokalt samt kan ta del av de förmåner som Riksorganisationen ger.

Administratörer

PRO Nynäshamns Hemsida: Kjell Andersson & Whille Karlsson.

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet