A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemsförmåner

PRO informerar juni 2019

Dags för sommar! Dags för sommar!

Hej! Här nedan kan du läsa PRO informerar juni 2019. PRO önskar er alla en trevlig sommar! Nästa nummer kommer i mitten av september.

Öppettider för PRO:s medlemsservice i sommar

PRO:s medlemsservice har som vanligt stängt under veckorna 28, 29 och 30. Därefter är medlemsservice inte fullbemannat förrän vecka 33.


 

PRO Medlemsvärvarkampanj 1-14 oktober.

Under perioden 1 – 14 oktober 2019 genomför PRO en medlemsvärvarkampanj. Förhoppningen är att vi tillsammans ska gå samman och under de två veckorna värva många nya medlemmar. Men vad kommer då att hända?

Synas på gator och torg: Vi hoppas att ni i föreningarna väljer ut en av dagarna för en utåtriktad aktivitet då ni visar upp er på stadens torg, utanför ett affärscenter eller på någon annan plats där ni har möjlighet att möta potentiella medlemmar. Som stöd i ert utåtriktade arbete håller riksförbundet på att ta fram en del nytt kampanjmaterial (några bildexempel finns med i det här PRO-informerar).

Det handlar bland annat om foldrar, affischer, rollups och tält. Tanken är att ni ska kunna ha lokalt budskap på nästan allt material, exempelvis kommer såväl foldrar som affischer har ”fritextrutor” där ni själva bestämmer innehållet.

Rent praktiskt kommer det gå till så att ni går in i vår webbshop där ni i några få steg kommer att kunna skriva in egen text i färdiga layoutmallar. Beträffande rollupsen kommer ni att kunna välja att antingen använda en standardtext, eller lägga till ett eget ortnamn under PRO-loggan.

Läs mer i bilagan här 

Exempel på posters

Fler exempel


 

Information om PRO:s Folkhögskola

På PRO:s kongress sommaren 2018 beslutades att PRO:s Folkhögskola ska utvecklas. Det handlar om bildningsverksamheten men också om anläggningen Gysinge Herrgård.  

Förberedelserna är nu fullt igång och redan 1 juli startas det nybildade bolaget Gysinge Herrgård AB som ska ansvara för näringsverksamheten, alltså mat, boende, turism m m. Avsikten med denna uppdelning  är att skolan ska ansvara för bildningsverksamheten och kunna fokusera på denna. Näringsbolaget i sin tur kan då fokusera på att serva kursdeltagare och andra gäster med bra boende, god mat och trevliga upplevelser.

Vi hoppas att du som kunskapstörstig PRO:are, i och med denna utveckling kommer att trivas ännu bättre på världens enda folkhögskola för pensionärer. Den ska vi tillsammans vara mycket stolta över!

Ny rektor vid PRO:s Folkhögskola blir Pelle Svensson som tillträder 1/8.


 


PRO Medelpad demonstrerade utanför riksdagen: "Höj den allmänna pensionen"

Sju busslaster med flera hundra PRO-medlemmar från Medelpad och Gävleborg demonstrerade utanför riksdagen - för en höjd allmän pension. Hela 4.075 namn samlades in – från norr till söder runtom i Sverige. "Vi kommer inte att ge oss", säger Bengt Persson, ordförande PRO Medelpad. Här kan du läsa mer om demonstrationen.


Se PRO:s verksamhetsberättelse i rörlig form!

Nu är PRO:s verksamhetsberättelse 2018 här. Nytt för denna gång är att den även finns i rörlig form! Spela gärna upp den och titta tillsammans i din förening. 


 

Verksamhetsberättelse inklusive årsredovisning

Representantskapet godkände verksamhetsberättelse inkl årsredovisning för 2018. Den finns på www.pro.se eller i PRO-butiken för att ladda ner.

Verksamhetsplan 2020

Representantskapet antog en verksamhetsplan för 2020, som bifogas här.

Äldreforskningsfonden

Äldreforskningsfonden har bytt namn och fått nytt reglemente. Nya namnet är PRO:s fond för att förbättrade levnadsvillkor för äldre. Reglementet bifogas. Sprid gärna informationen och lämna gärna ett bidrag till fonden. Ladda ned det här.

Kongress 2022

Representantskapet beslutade att nästa kongress blir den 17-19 juni 2022 på Scandic Infra City i Upplands Väsby

Uppföljning kongressens beslut om motioner

En skriftlig uppföljning av kongressens beslut om motioner lämnades och bifogas här. Det kommer att göras en årlig redovisning. Ladda ned uppföljningen här.


Nytt nummer av PROpensionären ute nu

  

I PROpensionären nr 4/2019, sista numret för sommaren, kan du bland läsa om hur PRO Riks kansli i Stockholm jobbar.

Dessutom: Dags att anmäla sig till PRO:s Riksmästerskap. PRO kräver: ”Lagen om åldersdiskriminering måste skärpas”. Därför startade PRO Askim en klimatcirkel. Guide: Tips på poddar att lyssna till i sommar – och mycket mer.

Till alla medlemshushåll i Norrbotten, Bohuslän, Södermanland och Stockholm medföljer i detta nummer en bilaga från respektive PRO-distrikt.

Nästa nummer av PROpensionären, nr 5/2019, utkommer den 6 september.

Extra korsord på pro.se

Under sommaruppehållet bjuder PROpensionären på ett extrakryss på PRO:s hemsida, www.pro.se

Krysset läggs ut den 1 juli. Mycket nöje!


 


PRO intervjuade av tyska tv-kanalen RTL om kontantfrågan

Den tyska tv-kanalen RTL Aktuell med drygt fyra miljoner tittare, intervjuade PRO om kontantfrågan.


 


PRO medlemsresor: Höstträff på Gran canaria

Höstens PRO Träff går till omtyckta Gran Canaria. Till populära Playa del Inglés där vi bor
på den smakfulla anläggningen SENTIDO Gran Canaria Princess. Hotellet, som vänder sig
till en vuxen publik, ligger centralt samtidigt som det är lagom promenadavstånd till
stranden.

Ladda ned bilaga här.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.