A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemsförmåner

Välkomna till GysingeAkademin!

Årets GysingeAkademi på PRO:s folkhögskola den 3 till 4 oktober har temat Pension - livets guldkant eller nödtorft? Alla bjuds in till att lyssna på föreläsningar och diskutera äldres ekonomiska villkor idag och i framtiden.

2013-09-11 Hur ser pensionärernas ekonomiska villkor ut? Ofta sägs att dagens äldre harriktigt gott ställt och kan unna sig mycket av livets goda. Men hur väl stämmerden bilden med verkligheten?

Av en omfattande studie som PRO genomfört framgåratt en genomsnittlig pensionär lever på en ekonomisk standard som är långtunder den som gäller för yrkesverksamma och nästa år sjunker pensionerna igen.

Klyftorna är stora och särskilt utsatta är kvinnor. Varannan kvinna som går ipension hamnar under fattigdomsgränsen.

Hur kommer pensionärernas ekonomi att se ut i framtiden? Med dagenspensionssystem riskerar klyftorna bli ännu större och många kvinnor bli de storaförlorarna. Genderperspektivet behöver därför lyftas fram.

Vid årets Gysinge Akademi den 3–4 oktober på PRO:s folkhögskola i Gysingekommer vi att diskutera äldres ekonomiska villkor idag och i framtiden. Det blirtvå dagar med spännande föreläsningar och diskussioner.

Curt Persson,
Ordförande, PRO

Inbjudan och program

Alla är välkomna att delta

  • Anmäl er till Katri Nordgren, senast 20 september, på telefon 08-701 67 00, eller katri.nordgren@pro.se
  • Gemensam buss går från Stockholm torsdagen den 3 oktober kl. 10.30 och tillbaka till Stockholmfredagen den 4 oktober kl. 13.30 (Stockholm ca 15.30). Exakta tider och plats meddelas vid anmälan.
  • Vi tar ut en deltagaravgift på 600 kronor som inkluderar seminariet, boende och mat samt resa till och från Stockholm och Gysinge. 

Vid frågor kontakta: 

Johanna Hållén på telefon 08-701 67 32, 072-710 60 11, johanna.hallen@pro.se eller
Guy Lööv på telefon 08-701 67 31, 070-372 02 13, guy.loov@pro.se 

Dela den här artikeln:

Kommentera artikeln

Kommentarer

Den här artikeln har inga kommentarer än.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.