Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Välkommen till
PRO Maria/Gamla stan

omBild: Tors fiske, Mariatorget, Stockholm. Foto: Wivi-Anne Selestam

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i PRO Maria/Gamla stan. Vi har många stimulerande och trevliga aktiviteter med medlemsmöten, friskvård, resor och kultur. Ofta har vi intressanta gäster på våra medlemsmöten.

Så håll utkik efter vad som är på gång i PRO Maria/Gamla stan i din mailbox och på hemsidan!

Här hittar du mer information om vår förening.

Bli medlem

Aktuellt

Sommarjazz onsdagar med söderföreningar på Skansen

Häng med till Skansen på onsdagar under sommaren och lyssna på jazz.
Mer information här Word, 14 kB, öppnas i nytt fönster..

Följ med på kryssning till den prisade musikalen Matilda i Helsingfors

Följ med på kryssning till den prisbelönta musikalen på Svenska Teatern Helsingfors. Kryssningen sker från Stockholm til Helsingfors den 1-3 oktober men anmälan måste göras snarast, senast den 18 juli. Mer information och anmälan se informationsblad Pdf, 160 kB, öppnas i nytt fönster. om resan eller under Resor Öppnas i nytt fönster..

Sommarfika med oss

Nu har vi sommar, och det är dags för sommarfika med PRO Maria/Gamla stan. Plats är parken vid Södermalmsskolan. Se tider nedan under Kommande aktiviteter.

Ny spännande innehållsrik resa till Åland

Redan nu kan du anmäla dig till en ny spännande innehållsrik resa till Åland 4 - 5 september. Utöver åländsk skärgård och kulturhistoria får du även se Åbo och dess 750-åriga historia med många svenska inslag. Under tre dagar varvas guidade turer med goda middagar och härliga upplevelser. Mer information och länk til anmälan via menyn Resor Öppnas i nytt fönster..

"Hyttsill, Glasbruk, Husebybruk och Lessebo papper" - resa 14 oktober

Följ med på den trevliga resan till Småland "Hyttsill, Glasbruk, Husebybruk och Lessebo papper den 14 oktober. Mer information via resans informationsblad Pdf, 144.6 kB, öppnas i nytt fönster. och under Resor Öppnas i nytt fönster..

Varning för falsk app i PRO:s namn

PRO varnar för företaget Appbolaget Sverige AB som försöker sälja in sin app till PRO:s föreningar. Bolaget använder PRO:s namn och bilder. Trots PRO:s uppmaning att upphöra med appen, vägrar man att göra det. Jurist är nu inkopplad. Läs mer om den falska appen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SeniorNet erbjuder datasupport till alla seniorer

SeniorNet Södermalm erbjuder datasupport till alla seniorer. Deras IT-cafe finns i lokalen Kanelbullen på Tanto Seniorlokus, Rosenlundsgatan 44A. Caféet har öppet flera eftermiddagar i veckan. Läs mer under rubriken Övrigt Öppnas i nytt fönster..

Du är försäkrad vid medlemsaktiviteter

Som medlem i PRO är du försäkrad när du deltar i aktiviteter ordnade av PRO. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Skydda dig mot bedrägerier i hemmet

Polisen ger värdefulla tips i ett nytt informationsblad om hur bedragare försöker lura dig som är äldre och hur du skyddar dig. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Promenera och spela boule med oss

Boule spelar vi tisdagar inomhus under den kalla årstiden och onsdagar vår och sommar. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Promenader har vi torsdagar, vi träffas klockan 10.00 vid Tors fiske, Mariatorget, och promenerar runt Södermalm. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Seniorrabatt på Södermalms restauranger och caféer

Du som är senior och över 65 år kan nu ta del av fina erbjudanden och rabatter på mer än 40 restauranger och kaféer i vår stadsdel.
Södermalms stadsdelsförvaltning samarbetar med 41 restauranger och kaféer på Södermalm, i Gamla stan och i Hammarby sjöstad med dessa erbjudanden. Tanken är att bland annat att skapa social gemenskap, lyfta fram vad maten betyder för hälsan och ge möjlighet för seniorer (65+) att njuta av det fina Södermalms utbud.

Klicka här för att se restaurangernas erbjudanden och rabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bäste medlem i PRO-Maria

För dig som behöver stöd och råd från äldreomsorgen på Södermalm: klicka här  Länk till annan webbplats.för att ta del av en broschyr, utgiven av Södermalms stadsdelsförvaltning. I broschyren hittar du kontaktuppgifter till personer som ska bistå med sociala, stödjande och vägledande samtal.

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen eller någon verksamhetsansvarig i PRO Maria, hittar du kontaktuppgifter här. Länk till annan webbplats.


Kommande aktiviteter

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet