Varm skånsk lerpottesill

Varm skånsk lerpottesill

Recept;

(ca. 8 port.)

8 st. urvattnade sillfiléer (i nödfall kan matjessill användas)

4 st. hårdkokta ägg (10 min.)

2 msk purjolök skuren i tunna ringar

2 msk. hackad gräslök

2 hg. smör

Tillredning;

Lagen

1 dl. ättikssprit

1,5 dl. vatten

25 gr. Strösocker

Låt filéerna ligga i lagen 1-2 tim.

för att få extra smak.

1

Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg dem i ett djupt lerfat, eller motsvarande, som tål ugnsvärme.

Hacka äggen fint och strö över. Toppa med gräs- och purjolök

2

Sätt in lerfatet i ugnen 150 grader 2-3 minuter. Bryn smöret (nötbrunt). Tag sillen ur ugnen och häll över det brynta smöret.

3

Rätten serveras med kavring, smör, kumminost, öl och brännvin.

/Med kokt potatis till blir detta en komplett rätt för sig.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.